Închide

O destinație externă a fost a doua cea mai aglomerată anul trecut pe aeroportul din Cluj, la mică distanță de cea mai populară destinație din Cluj, adică Bucureștiul

EconomieTop News by Actual de Cluj - iun. 06, 2024 1 2677

O destinație externă a fost a doua cea mai aglomerată anul trecut pe aeroportul din Cluj, la mică distanță de cea mai populară destinație din Cluj, adică Bucureștiul.

Nici o surpriză în faptul că cea mai populară destinație de zbor din Cluj-Napoca este Bucureștiul – dar la mică distanță se află o altă capitală, după cum arată datele raportului anual al aeroportului Cluj, consultat de actualdecluj.ro, publicat recent.

E vorba de Londra, deservită pentru zborurile de la Cluj de aeroportul din vecinătate, din localitatea Luton – numărul pasagerilor care au zburat pe această rută, anul trecut, a fost aproape egal cu cel înregistrat pe ruta Cluj – București. Mai exact, 272.120 pasageri într-un an spre capitala Angliei, față de 294.928 pasageri pe ruta spre Capitală.

Mai jos cele mai populare zece rute anul trecut de pe aeroportul din Cluj, conform raportului citat:

Pe primul loc în topul destinațiilor regulate deservite de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj pe parcursul anului 2023, se situează destinația internă București Otopeni, urmată de următoarele destinații regulate: Londra Luton, Milano Bergamo, Paris Beauvais, Bruxelles Charleroi, Munchen, Barcelona, Madrid, Istanbul și Bologna.

În ce privește însă topul țărilor destinațiilor regulate deservite de pe aeroport anul trecut se situează Italia cu un număr total de 501.540 pasageri înregistraţi, cumulat pe toate cele șapte destinații regulate deservite – Bari, Bologna, Catania-Sicilia, Milano Bergamo, Napoli, Perugia, Roma Ciampino/Fiumicino și Veneţia-Treviso.

Italia e urmată de Germania, cu un total de 447.083 pasageri înregistrați pe toate cele șapte destinații regulate – Cologne, Berlin, Dortmund, Frankfurt Main, Frankfurt Hahn, Munchen, Memmingen și Nuremberg – și de Marea Britanie, cu un număr total
de 436.701 pasageri înregistraţi pe cele cinci destinații unice regulate operate la nivelul anului 2023 – Birmingham, Liverpool, Leeds, Londra Luton și Londra Stansted.

În topul celor mai bine cotate țări de destinație, din punct de vedere al numărului de pasageri înregistrați pe aeroport, se mai numără Spania cu zborurile spre Alicante, Barcelona, Madrid, Málaga, Palma de Mallorca, Valencia și Zaragoza. Alte țări deservite de zborurile din Cluj sunt Franța – Lyon, Nisa și Paris Beauvais, Belgia – Bruxelles Charleroi, Turcia – Antalya și Istanbul, Irlanda – Dublin și Olanda – Eindhoven.

Un comentariu

Scrie un comentariu