Închide

O comună de lângă Cluj-Napoca intră în carantină, în mai multe comune se închid școlile, în altele se prelungesc restricțiile

SănătateTop News by Actual de Cluj - nov. 13, 2020 0 11736

O comună din vecinătatea orașului Cluj-Napoca intră în carantină, și la fel și localitatea Izvorul Crișului, din cauza incidenței ridicate de infecție cu coronavirus. Decizia a luat-o Comitetul pentru Situații de Urgență, în urmă cu puține momente.

Vizate de această decizie sunt localitatea Izvoru Crișului și comuna Chinteni de lângă Cluj-Napoca, cu centrul de comună și satele Deușu, Vechea și Sânmărtin. Aici a fost instituită carantină zonală, începând de mâine.

Alte comune funcționează după scenariul roșu, cel mai grav exceptând carantina, din cauza incidenței ridicate – e vorba de comuna Aghireșu, cu peste patru cazuri de infecție la mie, comuna Așchileu cu o incidență de 3,37 cazuri la mie, comunele Băișoara (3.52), Călărași (3,36), Mihai Viteazu (4.07), Negreni (3.89), Palatca (3.35), Suatu (5.17) și Valea Ierii (4.13).

Aici, din 15 noiembrie la miezul nopții, se instituie deja obișnuitele măsuri pentru asigurarea rezilienței comunității și de diminuare a impactului tipului de risc, pentru limitarea infecției, cu obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, închiderea școlilor și mutarea cursurilor online, interzicerea formării de grupuri mai mari de șase persoane în spațiul public și altele.

În alte comune, aflate deja în această situație, vor fi prelungite aceste măsuri pentru încă două săptămâni, e vorba de comunele Aiton (3.55 cazuri de infecție la mia de locuitori), Căianu (5.03), Ciurila (3.18), Fizeșu Gherlii (4.71), Gilău (4.69), Mănăstireni (4.98) și Ploscoș (9.32).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu