Închide

O companie de software din Cluj a strâns o finanțare seed de 1,2 milioane de euro pentru un sistem de operare în industria auto

Economie by Actual de Cluj - aug. 17, 2022 0 183

O companie de software din Cluj a strâns o finanțare seed de 1,2 milioane de euro pentru un sistem de operare în industria auto.

Compania clujeană de software, OxidOS, a anunțat finalizarea unei prime runde de investiții de tip seed în valoare totală de 1,2 milioane euro. Runda a fost condusă de Early Game Ventures (EGV), la care s-au alăturat business angels renumiți dar care nu au fost menționați. Early Game Ventures este cel mai activ fond de investiții din România raportat la anul 2021, menținându-și poziția și în al doilea trimestru al anului curent, conform rapoartelor internaționale.

Echipa OxidOS lucrează la un sistem de operare și unelte de dezvoltare software pentru industria auto. Mai exact, cu ajutorul OxidOS integratorii de componente auto și companiile de software OEM *(Original Equipment Manufacturers) pentru această industrie vor putea reduce cu până la 50% timpul de dezvoltare software auto certificat și cu 40% costurile de dezvoltare, contribuind la construirea de mașini mai sigure. ”OxidOS ia astfel parte la revoluția ce abia începe în industria auto, acolo unde procesul curent de dezvoltare software se bazează pe tehnologii învechite și pe paradigme de dezvoltare vechi de aproape 50 de ani”, susțin reprezentanții companiei.

Compania a fost fondată de Alexandru Radovici (CEO), Bogdan Genis (CTO), Vlad Rădulescu (responsabil cu certificarea software auto), Ioana Culic (R&D) și Daniel Rosner (business development). ”Ne aflăm în momentul în care întreaga industrie auto trece printr-o schimbare de paradigmă”, spune Radovici. ”Vrem nu doar să fim parte din această revoluție, ci să ne aducem o serioasă contribuție. OxidOS va reduce la jumătate timpul necesar dezvoltării de software pentru componentele unei mașini și va diminua masiv problemele de securitate întâmpinate de producătorii auto”.

OxidOS are sediul în Cluj-Napoca, pe strada Teleorman.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare