Închide

Numărul autorizațiilor de construcție pentru clădiri rezidențiale crește cu 300 într-un an în Cluj, 2 din 3 sunt în mediul rural

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 14, 2020 0 171

Numărul autorizațiilor de construcție pentru clădiri rezidențiale crește în Cluj, care include și cea mai scumpă piață imobiliară din țară raportat la prețul pe metrul pătrat, orașul Cluj-Napoca.
Astfel, în primele zece luni ale acestui an numărul autorizațiilor de construcție pentru clădiri rezidențiale a crescut cu aproape trei sute față de aceeași perioadă a anului trecut, la 1.743, în creștere cu 298 față de primele zece luni ale anului trecut.


Doar în octombrie numărul autorizațiilor a fost în județul Cluj de 180, în creștere cu 28 față de aceeași lună a anului trecut – și cu 56 mai puține decât luna anterioară. Să menționăm că două din trei autorizații emise au fost eliberate în mediul rural, în acest an: sunt 1.204 autorizații emise în afara orașelor și 539 autorizații emise în mediul urban, după cum arată datele Direcției Județene de Statistică.

Menționăm, Agenția de Cadastru a arătat astăzi că în județul Cluj au fost vândute în noiembrie cele mai multe imobile din țară, după București și Ilfov. Astfel, doar în luna noiembrie au fost tranzacționate în Cluj aproape 3.500 de imobile, cele mai multe dintr-un județ din țară exceptând Capitala și județul Ilfov, cu 12.100 și respectiv 5.500 de imobile tranzacționate în acest interval. Spre comparație, în județele cu cele mai puține astfel de tranzacții, Olt și Severin, numărul ajunge la puțin peste 200.
În total în țară au fost vândute în noiembrie peste 60.000 de imobile, mai exact 60.183, în scădere cu 23.500 față de luna anterioară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu