Închide

Nuclearelectrica și o companie de energie din Cluj lansează compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici din România, pe locul unei foste centrale electrice pe cărbune.

Economie by Actual de Cluj - sept. 28, 2022 0 180

Nuclearelectrica și o companie de energie din Cluj au lansat ieri compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici din România, pe locul unei foste centrale electrice pe cărbune.

Noua companie de proiect se numește RoPower Nuclear SA și ar urma să dezvolte reactoare modulare mici în România, pe locul fostei centrale electrice pe cărbune din Doicești, din județul Dâmbovița. Noua companie de proiect RoPower Nuclear SA va dezvolta prima centrala electrice NuScale VOYGR-6, cu o capacitate de 462 de megawați din România, în acest deceniu. Centrala electrică va folosi tehnologia NuScale Power Module a NuScale, singura companie SMR care a obținut aprobarea de proiectare de la Comisia de Reglementare Nucleară din SUA. ”Capacitatea instalată poate fi completată, de asemenea, cu surse regenerabile, cu o capacitate de aprox. 80MWe, ceea ce ar face ca noul complex energetic să depășească capacitatea fostei centrale de la Doicești”, arată Nuclearelectrica. ”Soluția comună nucleară și regenerabilă va reprezenta nu numai o capacitate optimă de producție, cu posibilitatea de a varia producția, ci și o noua viziune asupra surselor de generare pentru sistemul energetic national al viitorului”.

Compania de proiect RoPower Nuclear SA va genera peste 200 de locuri de muncă permanente în centrala electrică, 1.500 de locuri de muncă în construcții, 2.300 de locuri de muncă în producție și va ajuta România să evite peste 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an, aducând, în același timp, și alte numeroase beneficii socio-economice comunității locale.

Nova Power and Gas SRL e înregistrată în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii. Președintele firmei e cunoscutul om de afaceri Teofil Mureșan.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu