Închide

„Nu înțeleg argumentele în a nu susține un proiect al țării” – Petre Daea despre Adrian Oros

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - nov. 07, 2019 0 330

Noul ministru al Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a anunțat că va anula proiectul inițiat, anul acesta, de Guvernul PSD, privind înființarea unui lanț de magazine pentru produse românești. Fără a avansa niște explicații coerente, Oros s-a limitat să spună că nu crede într-un astfel de proiect. Fostul ministru social-democrat, Petre Daea, a ieșit imediat să arate că intenția liberalilor este extrem de gravă, dat fiind că proiectul promovării produselor locale și tradiționale a fost inițiat la cererea producătorilor și fermierilor români.

„Este un proiect al României. Nu înțeleg argumentele domnului ministru în a nu susține un proiect al țării, cerut de fermieri și necesar lanțului agricol. Este un proiect care completează politica agricolă a României. Ar fi o mare greșeală dacă ar desființa Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. Nu cred că poate decide asta împotriva voinței fermierilor, împotriva voinței pe care o are țara. Este un proiect extrem de important care s-a născut din necesitatea de a fi creat. Ar însemna să pună stop unor căi de promovare a produselor românești și totodată ar pune stop ajungerii pe piață a produselor agricole pe care le fac românii noștri. Cred că există suficiente argumente pentru a menține Casa de Comerț Agroalimentar Unirea,  care s-a creeat foarte greu. A fost o serie întreagă de opreliști. Desființarea va lansa o serie de întrebări care așteaptă și răspunsuri”, a comentat fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, citat de DC News.

„Lanțul de magazine cu produse românești, sub umbrela „Casei de Comerț Agroalimentar Unirea”

„Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea” este cea mai mare companie pe care Guvernul PSD a înființat-o în 2019, cu un capital social de 93 de milioane de lei, din bugetul statului. Scopul era acela de a deschide un lanț de magazine pentru  promovarea și comercializarea produselor românești. Până în prezent s-au deschis două astfel de magzine, în Sibiu și București. Adrian Izvoranu, preşedintele societăţii, anunţa recent că a închiriat spaţii şi că a discutat cu furnizori din toată ţara pentru a deschide 80 de magazine cu produse agroalimentare româneşti. Noul premier al României, Ludovic Orban, și  ministrul său Adrian Oros și-au exprimat dezaprobarea în privința derulării acestui proiect.

Citește și

Ministrul clujean renunță la proiectul magazinelor cu produse românești

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu