Închide

Noul vecin al Bosch și De’Longhi, pregătit să ceară bani pentru investiție

Economie by Kristina Reştea - mai 12, 2014 0 223

teren Tetarom III

 

Societatea austriacă Framag, activă în domenii legate de echipamente industriale şi inginerie mecanică, e cel mai recent client al parcului industrial Tetarom III de la Jucu. Contractul se semnează în această săptămână, potrivit conducerii Tetarom. Austriecii vor și ei ajutor de stat.

Compania urmează să preia un teren de 4,4 ha pentru o fabrică, în vecinătatea suprafeței pe care s-a instalat concernul german Bosch cu o unitate de producție și un centru de cercetare. „Datele sunt stabilite, suntem pregătiți să semnăm contractul în jurul datei de 15 mai. Din câte știm noi, și cei de la Framag vor ajutor de stat și ar putea primi în jur de 2 milioane de euro, având în vedere că investiția anunțată pentru viitoarea unitate de la Cluj este de aproximativ 5 milioane de euro”, a explicat directorul Tetarom, Viorel Găvrea.

Bosch a negociat pentru a primi din partea statului român un ajutor în valoare de 25 de milioane de euro, iar compania italiană De’Longhi, care a preluat halele Nokia și a mai construit o fabrică, a primit 12,54 milioane de euro și s-a angajat să realizeze o investiţie în valoare de 32,5 milioane de euro la Jucu. Compania suedeză Trelleborg, care investește în extinderea capacității de producție la Dej, obţine un ajutor de 5,4 milioane de euro.

Parcul industrial de 154 ha Tetarom III, de unde compania Nokia a plecat în urmă cu 3 ani, a ajuns acum la un grad de ocupare de 63% acoperit prin contracte, potrivit conducerii Tetarom. Aici operează acum companiile Bosch și De’Longhi, compania de logistică Karl Heinz Dietrich și sunt în funcţiune şi panourile solare ale parcului fotovoltaic Imperial Development. Numărul de locuri de muncă estimate în Tetarom III este de peste 1.500, iar investiţiile clienţilor ar trebui să depăşească 200 de milioane de euro. Activităţile principale desfăşurate în parcul de la Jucu vizează producţia de aparatură electrocasnică şi de componente auto, operaţiuni de mecanică generală, logistică şi centru de date. 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare