Închide

Noul șef al PSD Cluj cerșește susținere printr-o „rezoluție”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 26, 2019 0 1875

De la amenințări și scuipături, noul președinte al PSD Cluj a trecut în etapa în care realizează că partidul nu poate să însemne doar Alexa cu pudelul său expeditor de emailuri agramate, așa încât le cere membrilor din organizație să-l susțină. Mai precis, Liviu Alexa a făcut o mișcare împăciuitoare, lansând o rezoluție de susținere (foto jos), pe care le-a transmis-o tuturor primarilor, președinților de organizații, consilieri locali și județeni, în speranța că aceștia se vor angaja să-l sprijine în noua sa calitate de președinte interimar al PSD Cluj. Potrivit informațiilor Actual de Cluj, rezoluția le-a parvenit inclusiv liderilor și aleșilor locali pe care Alexa i-a denigrat în ziarul pe care-l patronează. Nici nu mai contează câți dintre social-democrații clujeni vor semna din complezență acest document de angajament, pentru că oricum atmosfera conflictuală internă e departe de a se fi stins. Și în definitiv, nu semnăturile de susținere vor fi relevante, ci rezultatele pe care PSD Cluj le va contabiliza după alagerile prezidențiale din 24 noiembrie.

Sunt mulți primari, consilieri locali și județeni  social-democrați care sunt în negocieri pentru a sprijini alte formațiuni politice, la următoarele alegeri, fie PNL-ul, fie Pro România. Actuala conducere a PSD Cluj va trebui să mulțumească frumos dacă din cei 33 de primari, cât numără în prezent partidul, vor mai rămâne măcar jumătate. Să mai spunem că unul dintre liderii cu vechime ai PSD Cluj, consilierul județean Remus Lăpușan are la rândul său control asupra câtorva dintre primarii PSD, la fel și deputatul Cornel Itu. În eventualitatea în care aceștia vor pleca în Pro România, organizații întregi locale se vor destrăma.

Pudelul expeditor de emailuri în numele lui Liviu Alexa le-a transmis social-democraților clujeni că îi așteaptă cu semnăturile de susținere până în 27 septembrie, ora. 17.00. Vom reveni cu informații pe marginea acestui subiect.

Agramatul care a redactat rezoluția este Pudelul lui Alexa.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.