Închide

Noul rector al USAMV Cluj, Cornel Cătoi

ActualitateEducaţieSocialTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 05, 2016 0 3858

Lupta pentru șefia USAMV Cluj s-a încheiat în favoarea decanului de la Medicină Veterinară, profosorul Cornel Cătoi. După al doilea tur de alegeri, Cătoi a reușit să obțină 141 de voturi, cu doar trei în plus față de contracandidatul său, Ioan Ștefan Groza. Acesta din urmă este de asemenea profesor la Medicină Veterinară și a mai candidat și anterior pentru poziția de rector.

Cornel Cătoi (49 de ani) îi ia locul, la conducerea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, profesorului Doru Pamfil, după două mandate în care acesta a ocupat poziția de rector.

USAMV Cluj este cea mai importantă și mai mare universitate de profil din țară.  Cu aproximativ 6200 de studenți, este una dintre puținele instituții de învățământ superior de stat care își asigură venituri substanțiale atât din parteneriatele și activitățile economice pe care le are în derulare, cât și din taxele de școlarizare. Luni se face anunțul oficial privind numirea lui Cătoi în funcția de rector.

2927

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare