Închide

Nokian a inaugurat oficial lucrările la fabrica de producție de anvelope din Oradea, investiție de 650 de milioane de euro. Producția va începe la finalul lui 2024, iar 90% din anvelope vor merge la export

Economie by Actual de Cluj - mai 11, 2023 0 148

Compania finlandeză Nokian Tyres a inaugurat oficial azi lucrările de construcție a fabricii de producție de anvelope din Oradea, în prezența premierului Nicolae Ciucă. Compania a transmis că fabrica va avea o capacitate de producție de 6 milioane de anvelope, primele anvelope vor fi produse la finalul anului 2024, cu producția în masă începând în 2025, iar pe viitor 90% din anvelope vor merge la export.

Nokian a anunțat anul trecut, în noiembrie, că intră în România și va investi 650 de milioane de euro pentru a construi o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, după ce s-a retras din Rusia, iar 100 de milioane de euro din investiție va reprezenta ajutor de stat.

„Ne-am adunat să sărbătorim începutul construcției. O investiție mare ca aceasta este viitorul. Va oferi prosperitate pentru oamenii din jur și va oferi anvelope și servicii către clientii noștri. În 2022 am decis să investim în noi fabrici și știam că aveam nevoie de o locație competitivă. Suntem convinși că în anii următori ne vor oferi competitivitate care ne va oferi prosperitate. Vrem să continuăm cooperarea în săptămânile, lunile, anii și zecile de ani care vor urma. Toate produsele noastre vor fi fabricate în Oradea pentru piețele europene. Ne uităm în viitor privind colaborarea cu România. Ne uităm la profituri puternice pentru această fabrică”, a declarat Jukka Moisio, CEO Nokian Tyres, conform economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare