Închide

Noile hale din parcul industrial de pe Tăietura Turcului, vânate de zeci de investitori

ActualitateAdministrațieEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 10, 2017 0 1682

Alunecările de teren care au pus în pericol proiectul de extindere a parcului industrial Tetarom 1, de pe strada Tăietura Turcului, nu-i sperie pe investitori, dimpotrivă. Zeci de solicitări din partea unor companii din România dar și din străinătate au fost depuse, în ultimele săptămâni, la sediul Tetarom, în scopul închirierii unor spații, atât în cele două hale de depozitare, cât și în noua clădire de birouri.

Proiectul de extindere a parcului industrial implică două hale de depozitare, cu suprafațe de 2.820 de mp, respectiv 1631 mp, o clădire din sticlă pentru birouri cu cinci etaje, cu o suprafață totală de 3.500 mp, și o clădire de 2 etaje pentru sediul administrativ al companiei Tetarom.  Din pricina alunecărilor de teren, vor putea fi date în folosință doar prima hală, de 2280 de mp și clădirea de birouri. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a transmis că se fac ultimele retușuri, urmând ca cele două obiective să fie deschise spre finele acetui an.  Hala de 2280 mp a fost împărțită pe module, astfel că firmele interesate au posibilitatea să închirieze spații de câte 300 de mp, atât pentru activitate de producție, cât și pentru cea de depozitare. În clădirea de sticlă, construită pe cinci nivele, sunt disponibile birouri cu suprafețe de 30 mp, 50 mp, 60 și chiar 80 de mp.  Reprezentanții Tetarom au precizat că în prezent se lucrează la stabilirea unor criterii pentru selecția companiilor chiriașe.

În paralel, administrația județeană a demarat procedura de licitație pentru angajarea unor firme care să asigure lucrările de stabilizare a dealului Hoia. Aproximativ 11 milioane de euro sunt disponibili pentru  aceste lucrări. Licitația ar urma să se deschidă peste trei săptămâni. Până când versantul nu va fi stabilizat, rămân blocate hala de 1673 de mp și noul sediu administrativ al Tetarom. Ambele clădiri proaspăt construite sunt izolate din pricina alunecărilor de teren care nu au permis construcția unui drum de acces. Consiliul Județean are sarcina de a definitiva întregul proiect până la finele lui 2018, având în vedere că investiția este realizată, în procent de 50%, din fonduri europene.  

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.