Închide

Noaptea Muzeelor: 11.000 la Muzeul de Artă

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 21, 2018 0 160

Chiar și fără oferte speciale, muzeele din Cluj au bifat mii de vizitatori în weekend la Noaptea Muzeelor: azi au venit și cifrele.

La Muzeul Etnografic numărul vizitatorilor a depășit 2.500: aici aceștia au găsit un concert oferit de taraful de muzicanți romi conduși de Alexandru Bob și au putut asista la proiecția filmului documentar „Vieți între ape”, de Oana Ivan, care prezintă dintr-o perspectivă antropologică felul în care turismul și politicile de mediu își pun amprenta asupra culturii pescărești din Sf. Gheorghe. La acesta din urmă, conform reprezentanților muzeului, asistența a ajuns la 150 de persoane.

La Muzeul de Artă reprezentanții instituției de cultură spun că numărul vizitatorilor a depășit 11.000 până la ora 1 dimineața – aceasta chiar dacă oferta culturală a fost în mare aceeași ca în ultimele săptămâni: Galeria Națională, redeschisă de curând, cât și un număr de șase expoziții temporare: Aspiraţii Dinamice, expoziţia personală Árkossy István, Afişul Polonez, Sergio Gomez, Figurative Speech/ Discurs figurativ, 17 Reasons și exponatul lunii.

La Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei numărul vizitatorilor a ajuns la 6.000, conform reprezentanților instituției.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu