Închide

Ni se vinde marfă expirată în magazinele alimentare de cartier

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 08, 2016 0 373

O acțiune recentă din această săptămîna a polițiștilor locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială la magazine alimentare din toate cartierele orașului a pus pe tapet o realitate tristă: acestea vând produse expirate sau fără termene de valabilitate. 

Acțiunea polițiltilor locali din cadrul primăriei a avut loc între 5 și 7 decembrie și a vizat în special, verificarea respectării termenelor de valabilitate ale produselor comercializate de către magazinele cu profil alimentar din oraș. Acţiunea s-a desfăşurat în toate cartierele municipiului.

„În total, au fost verificați 36 de agenți economici, iar neregulile constatate au fost:comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate, respectiv a produselor neetichetate conform legislaţiei în vigoare (mezeluri, carne şi organe congelate, aluat foietaj, produse de patiserie) – 15 cazuri; utilizarea de cântare neverificate metrologic la termen – 1 caz; lipsă acord de funcţionare şi aprobare de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca – 2 cazuri”, au anunțat reprezentanții primăriei.

Aceștia au anunțat că pentru neregulile constate s-au aplicat 18 sancțiuni în valoare de 19.900 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 şi ale O.G. nr. 99/2000 republicată. În urma acțiunii de control s-a retras de la vânzare și marfa neconformă normelor legale.  

Primăria mai susține că astfel de acțiuni vor continua şi în perioada următoare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu