Închide

NEWS ALERT Directorul Aeroportului clujean a fost trimis în judecată pentru luare de mită

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - feb. 19, 2017 0 4062

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, vineri, pe directorul Aeroportului Clujean, David Ciceo, pentru luare de mită (în dosarul 1250/117/2017).  Inculpat în același dosar este nimeni altul decât omul de afaceri Ioan Bene, cel care i-ar fi dat lui Ciceo, sub formă de mită, o vilă, în cartierul rezidențial „Bună Ziua”.

Ancheta care l-a vizat pe directorul Aeroportului clujean a fost declanșată încă din martie, 2014, disjunsă fiind din dosarul de corupție care-l implica pe fostul președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu. Bene i-a dat mită lui Uioreanu, însă, i-a dat și lui Ciceo, arată procurorii DNA, care, iată, după trei ani îl trimit și pe el în judecată.

Noua pistă a Aeroportului Clujean a fost construită cu o sumă imensă, de peste 44 de milioane de euro. Mai exact, contractul prevedea lucrări în valoare de 34 de milioane de euro, iar Aeroportul clujean a avut grijă să semneze acte adiționale care i-au adus firmei Napoca Construcții (conduse de Ioan Bene), încă 10 milioane de euro în plus. Iar aceasta n-a fost totul. Prin grija conducerii Aeroportului, în favoarea firmei Napoca a fost trucată o întreagă licitație, ce viza lucrările pentru construcția platformei de staționare a aeronavelor (așa numitul proiect APRON). Administrația județeană, prin Comisia Tehnică, aprobase pentru APRON o valoare de 1,2 milioane de euro, iar Aeroportul a executat alte studii care relevau costuri de aproximativ 4 milioane de euro. Beneficiarii? Evident, firma de construcții Napoca.

Procurorii DNA arată în noul dosar 1250/117/2017, că nu doar Uioreanu a primit mita pentru a le facilita obținerea de fonduri publice celor de la Napoca, ci și directorul Aeroportului, David Ciceo. Obiectul mitei? O vilă de 300 de metri pătrați, din cartierul clujean Bună Ziua, care a ajuns în proprietatea părinților lui David Ciceo, prin Alin Bănceu, fost fotbalist, omul de încredere al lui Ioan Bene. Firma de construcții a lui Bene ar fi executat inclusiv finisajele în interiorul acestei casei.

David Ciceo este directorul Aeroportului clujean de peste 22 de ani.

foto: Oradeștiri

foto: Oradeștiri

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare