Închide

Net Brinel, cumpărat de o companie franceză; tranzacția ajunge pe masa Consiliului Concurenței

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 14, 2018 0 1117

Unul dintre cei mai vechi jucători de pe piața de IT din Cluj, Net Brinel, ar putea avea acționar majoritar nou, o companie franceză.
Anunțul vine de la Consiliul Concurenței, care arată că i s-a cerut acordul pentru preluarea Net Brinel SA de către SNEF SA, o companie franceză care activează în domeniul energetic, nuclear și al telecomunicațiilor. „În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, arată Consiliul Concurenței. L-am abordat pe proprietarul Marcel Borodi, cel care a înființat compania din Cluj în urmă cu aproape 30 de ani, dar acesta spune că nu poate da informații suplimentare despre achiziție. „Există un nondisclosure agreement cu SNEF”, a precizat el, adăugând că informațiile vor fi făcute publice ulterior printr-un comunicat. Întrebat despre procentul din companie achiziționat de SNEF, Brinel a răspuns că e vorba de un pachet „majoritar”.

Net Brinel e una dintre cele mai vechi companii de IT din Cluj: și-a început activitatea în 1991 și oferă servicii integrate de sisteme informatice – hardware, software, comunicații și pachete de servicii. Anul trecut compania a avut un profit de 5,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproape 160 milioane de lei.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu