Închide

Nemții de la Stada investesc 48,3 milioane euro într-o nouă fabrică de medicamente, în Parcul Industrial Arieş din Turda

Economie by Actual de Cluj - ian. 19, 2022 0 303

Compania de produse farmaceutice Stada România, subsidiara grupului Stada Arzneimittel AG, anunţă o investiţie de 48,3 milioane euro într-o nouă facilitate de producţie ce va fi construită în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj, scrie News.ro, citată de economedia.ro.

Termenul de finalizare a facilităţii de producţie este planificat pentru luna octombrie 2024. Exploatarea facilităţii presupune formarea unei echipe de 375 de angajaţi cu experienţă în industria farmaceutică.

„Stada România, subsidiara din România a grupului Stada Arzneimittel AG, anunţă o investiţie de 48,3 milioane euro într-o nouă facilitate de producţie ce va fi construită în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parţial susţinut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuţie de ajutor de stat”, anunţă compania.

Produsele finite din unitatea din Turda – atât medicamentele eliberate pe bază de reţetă, cât şi produse farmaceutice eliberate fara prescripţie medicală – sunt destinate să deservească cu preponderenţă pieţele din Europa, în care grupul Stada îşi desfăşoară operaţiunile.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, finalizat tot în acest an, aproape de unităţile de producţie Stada din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte grupul Stada la nivel global. Amplasarea geografică a fabricii oferă în egală măsură legături rapide pentru transportul către toate pieţele europene”, subliniază Mihai Fugarevici, directorul general al Stada România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare