Închide

Ne paște carantina? Ministrul Sănătății: criteriul e 6 cazuri de infecție la mie, 3 localități din Cluj sunt deja în carantină

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 04, 2020 0 791

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune azi că la baza deciziei de carantinare, în fiecare localitate în parte, este criteriul ratei de infectare, de șase cazuri la mia de locuitori – iar întreg județul Cluj se apropie de această cifră, cu un oraș din județ care intră în carantină chiar de mâine.

Tătaru se referă la un ordin al comandantului Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat, care prevede carantinarea zonelor unde sunt înregistrate cel puțin șase cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori. ”În acest moment se merge pe acest criteriu de şase cazuri cu carantina”, a spus el.

Trei localități din județul Cluj se află deja în carantină, e vorba de două reședințe de comună – Sic și Săvădisla – și de un oraș, Gherla, pentru acesta din urmă fiind deciză carantinarea chiar ieri după-masă. Un alt oraș, Dej, a scăpat deocamdată la limită de decizia de carantinare, dar e de așteptat ca și aici să fie întrunite condițiile pentru carantinare, în curând. În Gherla incidența ieri era de 8,44, iar în Dej – de 7,46, peste pragul de șase cazuri la mie.

Mai menționăm, rata de infectare în Cluj a depășit ieri cinci cazuri la mie și e de așteptat ca aceasta să continue să crească. E a doua cea mai mare rată de infectare din țară, după Sălaj, la distanță foarte mică, de doar 0,12 cazuri la mie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare