Închide

Nasra, scrisoare către Dîncu: „Dragă Vasile, a sosit momentul să-ți asumi filiala PSD Cluj și să candidezi la Primărie împotriva lui Boc” / Cordoș: „Nasra, a sosit momentul să decizi, înăuntru sau afară”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 04, 2023 0 512

Fostul deputat și președinte PSD Cluj, Horia Nasra, a lansat o scrisoare publică în care îi reproșează liderului social-democrat Vasile Dîncu lipsa de asumare, în spațiul public, în privința rolului și implicării sale în treburile organizației județene a PSD. Nasra consideră că Vasile Dîncu este cel care ia deciziile legat de tot ceea ce se întâmplă în PSD Cluj, prin intermediul oamenilor pe care i-a numit la șefia organizației, respectiv Alexandru Cordoș la șefia PSD Cluj, și Ovidiu Secară la șefia PSD Cluj Napoca. De asemenea, Nasra l-a invitat pe Dîncu să candideze la Primăria Cluj Napoca, împotriva lui Emil Boc.

„În realitate la tine se raportează șefia filialei, chiar dacă tu te raportezi exclusiv la București. Dragă Vasile, a sosit momentul să candidezi uninominal la primăria Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc, domnia ta, fiind totuși, conform unor sondaje locale, cel mai notoriu dintre PSD-iștii clujeni”, îi transmite Nasra lui Dîncu, în scrisoarea sa publică.

Contactat de actualdecluj.ro, fostul deputat Nasra afirmă că social-democrații cu state vechi în partid se tem să-și exprime liber nemulțumirile în privința modului în care evoluează PSD Cluj. „Toți au nemulțumiri dar se tem să vorbească pentru a nu-l supăra pe Vasile Dîncu, iar asta este anormal”, a comentat Horia Nasra pentru actualdelcuj.ro.

Reamintim că luni seara, liderul PSD Cluj Napoca, Ovidiu Secară, a demarat procedura de dizolvare a Biroului municipal, în urma disputelor pe tema demiterii din partid a celor două membre, Anca Ciubăncan și Angela Secăliș, care în urmă cu câteva săptămâni s-au bruscat/lovit reciproc, ambele ajungând în spital. Nu toți membrii Biroului municipal al PSD ar fi fost de acord cu excluderea Ancăi Ciubăncan, decizia fiind comunicată de la nivel central.

Președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș a subliniat că disputa celor două femei a făcut un deserviciu imens partidului și că nu exista altă cale, decât demiterea din partid, iar în privința dizolvării Biroului Municipal, că este procedură normală, într-o perioadă de interimat, atâta timp cât „nu s-au atins obiectivele angajate”.

Legat de scrisoarea lui Nasra, liderul PSD a spus că acesta este membru activ în partid, care participă la ședințe unde are posibilitatea să se exprime.

„Horia Nasra participă la ședințe… Nu trebuie decât să se decidă o dată, ori vrea să fie în PSD ori în afara PSD”, a comentat Alexandru Cordoș.

Mai jos, scrisoarea integrală pe care Nasra i-o adresează lui Vasile Dîncu:

„Trandafiri de hârtie creponată,

Urmăresc detașat și oarecum dintr-un exil autoimpus, de câteva luni, chinurile „refacerii”, „regenerării”, „modernizării” PSD Cluj, o filială pe care am condus-o între 2016 – 2019 cu bune și rele.

Lipsa unei strategii publice pentru Cluj și Cluj-Napoca, scandaluri, bătăi și lipsa democrației interne prin neorganizarea unor alegeri libere, scot la biopsie o tumoare malignă – organizatorică și politică.

Dragă Vasile, tu ești șeful filialei, Sandu Cordoș este președintele.  În realitate la tine se raportează șefia filialei, chiar dacă tu te raportezi exclusiv la București.

Dragă Vasile, a sosit momentul să-ți asumi filiala PSD Cluj, să-ți asumi un proiect organizatoric, munca la firul ierbii, discuțiile cu oamenii, nu doar cu acele cravete reci și anonime din spatele vitraliilor.

A sosit momentul să candidezi uninominal la primăria Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc, domnia ta, fiind totuși, conform unor sondaje locale, cel mai notoriu dintre PSDiștii clujeni.

A sosit momentul, Vasile dragă, să ai curajul să dialoghezi și cu cei care nu-ți dau dreptate și care sunt în dispută intelectuală, doctrinară și organizatorică cu tine.

A sosit momentul să pui în practică ce ai scris atâția ani și să nu te mai înconjori de „binevoitori” de tip „yes-man”.

Dragă Vasile, ai în responsabilitate PSD Cluj, redă viață organizației noastre, redă naturalețea trandafirilor roșii și scoate-i din zodia hârtiei creponate pentru care ai o mare responsabilitate.   Horia Nasra”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.