Închide

Muzică şi spectacole pe pietonala din centru: „Artiștii au puterea să schimbe un loc prin performance-urile lor”

ActualitateCultură by Actual de Cluj - oct. 15, 2018 0 141

 

A fost un week-end animat la Cluj, cu evenimente în stradă: Jazz in the Street a adunat duminică peste 17.000 de persoane pe Bulevardul Eroilor, au contabilizat organizatorii. Au fost concerte, reprezentații de dans, acrobații, magie, teatru, improvizație, desen și caricatură, jonglerie, graffiti. În total, au avut loc peste 80 de reprezentații în stradă, pe Bulevardul Eroilor și pe strada Bolyai, susținute de peste o sută de artiști din 35 de grupuri din țară și din străinătate.

După fiecare ediție de Jazz in the Street rămân fascinat de modul în care un eveniment atât de simplu poate să genereze o energie atât de bună și să atragă atât de mulți oameni. Decor minimalist, artiști simpli, mai puțin titrați, dar cu multă dorință de distracție și multă curiozitate din partea publicului. Ediția aceasta a fost, de departe, cea mai bună de până acum”, spune Alin Vaida, fondatorul Jazz in the Street.

 


 

„Artiștii au puterea să schimbe un loc prin performance-urile lor”

 

Printre invitații speciali s-au aflat renumitul busker internațional Lewis Floyd Henry, multi-premiatul chitarist AG Weinberger, iluzionistul Cristian Gog, dar și trupele We Singing Colors, The Amsterdams, Cats in the Rain.

Energia evenimentului a fost foarte bună, am avut mulți oameni fericiți și curioși care s-au distrat. Cred că arta stradală e importantă pentru orașe fiindcă artiștii au puterea să schimbe un loc prin performance-urile lor. Cei care vor să se exprime în stradă ar trebui încurajați mai mult”, a declarat la Jazz in the Street renumitul busker internațional Lewis Floyd Henry. El a devenit viral pe YouTube cu reprezentațiile lui în stradă în orașe din toată lumea. Cunoscutul chitarist AG Weinberger a împărtășit, chiar de pe scenă, prima lui experiență legată de arta stradală: „Am cântat prima dată în stradă la Koln, în aprilie 1990. Atunci am făcut primele 60 de mărci și mi-am cumpărat primii pantofi din piele întoarsă. Noi, cei din blues, ajungem tot mai greu în fața dumneavoastră. Așa e viața, bucurați-vă că venim, măcar aici, în stradă, fără voi nu am exista”, a spus AG Weinberger înaintea recitalului de pe Bulevardul Eroilor.

Evenimentul de duminică a fost cel mai mare și ultimul din acest an organizat de echipa Fapte în cadrul proiectului Jazz in the Street. În total, la cele cinci ediții au participat aproximativ 19.000 de persoane și peste 150 de artiști.

 

Sursa foto: Jazz in the Street

 

 

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare