Închide

Muzeul Păpușilor, de la Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, se deschide și în acest an la Muzeul de Artă, a 15-a ediție a expoziției

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 09, 2021 0 286

Muzeul Păpușilor, de la Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca, se deschide și în acest an la Muzeul de Artă, a 15-a ediție a expoziției.

Această a 15-a ediție a Muzeului Păpușilor se desfășoară între 10 și 27 iunie, interval în care vor putea fi admirate în sala de expoziții temporare a Muzeului de Artă păpuși și elemente de decor din spectacole precum ”Crăiasa Zăpezii”, ”Hänsel și Gretel” sau ”Ursul păcălit de vulpe” și ”Scufița Roșie”. ”Tema a fost aleasă în idea valorificării unei expoziții-concept, însă acum am minimalizat și am făcut o selecție din cele mai frumoase povești despre animale”, explică Elena Ilaș, artist plastic și scenograf al Teatrului ”Puck”, și curator al expoziției. ”Dorim ca animalele să fie vedete ca niște obiecte de artă, așezate pe socluri. Luminile scenei se transformă în luminile reflectoarelor de la muzeu”. O altă noutate a ediției constă în faptul că elementele de decor din contextul original al spectacolelor sunt reprezentate de schițe de la realizarea lor și de fotografii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare