Închide

Moment de reculegere la Cluj în memoria victimelor din Paris

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 14, 2015 0 154

Un modest grup de clujeni a aprins lumânări și a ținut un moment de reculegere în această seară, în urmă cu puține momente în fața Institutului Cultural Francez din Cluj, în memoria victimelor din atentatele de noaptea trecută din capitala Franței, soldate cu zeci de morți.

Inițiatorul gestului e arhitectul Dan Clinci, care explică necesitatea într-o scurtă declarație video pentru actualdecluj.ro:

La un alt moment de reculegere au fost invitați clujenii și mâine, la ora 14, chiar de conducerea Institutului Cultural Francez, printr-un anunț bilingv montat pe poarta de intrare în instituție. Un registru de condoleanţe va fi pus la dispoziţia dumneavoastră.

Acest moment de reculegere va fi ţinut simultan cu cel organizat de Ambasada Franţei la Bucureşti.
Mediateca Institutului Francez din Cluj va fi închisă publicului de luni 16 noiembrie până miercuri 18 noiembrie, pe perioada celor trei zile de doliu naţional decretat de președintele Franței.
Activitatea cursurilor şi activităţile culturale vor fi de asemenea suspendate pe durata acestei perioade, până miercuri inclusiv.

Amintim, zeci de persoane au murit în mai multe atentate petrecute aproape simultan noaptea trecută în Paris. În Franța a fost declarată stare de necesitate, pentru prima dată după al doilea război mondial.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu