Închide

Mircea Turdean, Farmec: Mutarea fabricii din Cluj spre marginea oraşului este un efort de 25 mil. euro. Căutăm fonduri europene sau ajutoare de stat

Economie by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 610

♦ Procesul de mutare ar trebui să înceapă anul viitor şi va dura patru-cinci ani, pentru că activitatea va trebui să continue ♦ Farmec şi-a listat recent produsele pe platforma online Amazon, un demers care a adus comenzi din Spania, Germania şi Italia, în pregătire fiind Anglia ♦ Compania dispune de 5.000 de metri pătraţi de spaţii logistice în Cluj-Napoca, de unde pleacă produsele în toate cele nouă depozite proprii din ţară şi în cele ale retailerilor.

Producătorul de cosmetice şi bunuri de curăţenie Farmec vrea să mute fabrica pe care o are în Cluj-Napoca pe un alt teren, situat în afara oraşului, iar pentru acest proiect, care ar urma să se desfăşoare în următorii ani, compania vrea să apeleze la surse de finanţare nerambursabile.

„Ca strategie pe termen lung, avem în plan să relocăm fabrica. La început, eram undeva la marginea oraşului Cluj-Napoca, dar oraşul s-a extins şi am ajuns să fim în mijlocul lui, la câteva minute de centru. Vrem să relocăm fabrica undeva lângă aeroport, avem teren. Acest proces de relocare, de modernizare şi de creştere a capacităţii de producţie este însă foarte costisitor, este un efort de 25 de milioane de euro. Încercăm să atragem fonduri europene sau ajutoare de stat, dar e foarte dificil“, a spus Mircea Turdean, director general şi acţionar al companiei, la emi­siunea online ZF Logistica Businessului.

Procesul de mutare ar trebui să înceapă anul viitor şi va dura patru-cinci ani, pentru că activitatea de producţie va trebui să continue. Compania deţine de mai mulţi ani terenul pe care vrea să mute producţia, cu o suprafaţă de peste şase hectare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare