Închide

Mircea Miclea: un profesor bun creează emoție, își construiește curriculumul în funcție de elev, nu îl reproduce: Ne aducem aminte ce emoție trăiam la o lecție pe care ne-o preda un profesor extraordinar. Acea trăire te motivează atât de tare, încât uneori îți alegi cariera așa

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 21, 2023 1 155

Mircea Miclea, profesor de științe cognitive aplicate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, cercetător și psiholog, a enumerat patru lucruri pe care profesorii trebuie să le știe atunci când predau: „Un profesor bun își face propriul lui curriculum, adică își dă seama de elevul care este în fața lui și construiește un curriculum în funcție de ritmul de învățare al elevului respectiv. Dacă eu ca profesor ți-am generat o emoție pozitivă când ți-am predat, atunci tu vei face mult mai mult efort, dincolo de ora mea, să înveți”, a spus Mircea Miclea, invitat la Starea Nației, pe 10 iulie.
Profesorul Mircea Miclea spune că un profesor bun nu trebuie să reproducă un curriculum, ci să își facă propriul curriculum bazat pe ritmul fiecărui elev, și să trezească emoție când predă.

Profesorul trebuie să știe 4 lucruri atunci când le predă elevilor: că predă un conținut, o metodă de învățare a acelui conținut, o anumită atitudine fată de lecție și o utilizare a ei, potrivit lui Miclea. ”Dacă luăm în calcul toate acestea, atunci ai un elev motivat să învețe dincolo de orice grile, teste, standarde”, a spus Mircea Miclea, conform edupedu.ro.

Un comentariu

  1. La examenele de titularizare li se cer candidaţilor să expună nişte proicte de lecţii care „nu sunt adaptate” specificului elevului. În plus, Statului îi convine mai mult să plătească un suplinitor, decât un titular. Rezultatul: mulţi tineri valoroşi, care ar putea pregăti generaţii de elevi, aleg alt domeniu de activitate.

Scrie un comentariu