Închide

Ministrul Sănătății, despre spitalele regionale: ”Părerea mea este că primul dintre ele va fi gata în 2027. Probabil cel de la Iaşi, urmat în scurt timp de cel de la Cluj”

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 01, 2023 0 298

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila afirmă că primul spital regional va fi inaugurat cel mai probabil în anul 2027, fiind vorba despre spitalul de la Iaşi, la scurt timp după acesta urmând a fi terminat şi cel de la Floreşti, din judeţul Cluj, transmite News.ro. Anul acesta se va realiza proiectul tehnic şi pentru spitalul regional de la Craiova, adaugă Alexandru Rafila.

„Când am venit la minister, erau în stadiile de stand-by, în luna noiembrie 2021, şi aveam doar studiile de fezabilitate făcute. Aici, la studii de fezabilitate, stăm bine, avem o istorie lungă cu studii de fezabilitate. Am terminat cu studiile de fezabilitate şi am reuşit să finalizăm licitaţiile pentru proiectul tehnic, e deja mult mai complex decât studiul de fezabilitate. (…) La Iaşi am terminat, urmează în curând Cluj, se face la Floreşti, lângă Cluj spitalul regional. Iar cel de-al treilea, care se la finaliza în acest an proiectul tehnic, durata de realizare este de un an de zile prevăzută pentru proiectele tehnice, la Craiova”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă, la Prima Tv.
Rafila e de părere că primul spital regional va fi inaugurat în anul 2027.
”Părerea mea este că primul dintre ele va fi gata în 2027. Probabil cel de la Iaşi, urmat în scurt timp de cel de la Cluj”, a adăugat ministrul.
Întrebat dacă va tăia panglica la momentul finalizării spitalelor. Rafila a răspuns: „Depinde dacă voi fi invitat, nu cred că o să fiu ministru la momentul când aceste spitale vor fi finalizate”, el arătând că acest lucru nu are importanţă, ci realizarea spitalelor.
El a mulţumit echipei de la Ministerul Sănătăţii care a deblocat marile proiecte de investiţii care nu funcţionau, enumerând n acest context, centre de mari arşi, sau centre de radioterapie în mari oraşe din ţară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu