Închide

Ministrul Sănătății: Au scăzut cazurile de gripa/În schimb, a crescut consumul de medicamente

ActualitateAdministrațieSănătate by Actual de Cluj - ian. 30, 2023 0 269

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că numărul cazurilor de gripă şi viroză este în scădere. Potrivit unor declarații făcute de Alexandru Rafila la Prima News, numărul îmbolnăvirilor a scăzut cu 25%. În schimb, în această perioadă, consumul de medicamenente pentru virozele respiratorii a crescut.

 

„Noi am prezentat cu acurateţe datele pe viroze şi aşa cum am estimat, numărul acestora a început să scadă. În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000.Aşteptăm ca acest trend descresccător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă. Mai suntem în epidemie, dar scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea   situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a declarat Ministrul Sănătății, la Prima News, duminică, 29 ianuarie, seara.

„Este un consum mai mare decât de obicei, de medicamente. Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a adăugat Alexandru Rafila, citat de www.digi24.ro.

sursă foto: www.romaniatv.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu