Închide

Ministrul Rafila își păstrează opinia: Din martie se poate renunța la restricții / Ieșirea din valul Omicron se amână

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - feb. 11, 2022 0 169

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila susține că din luna martie s-ar putea renunța la obligativitatea purtării măștii, precum și la certificatul verde, în situația în care numărul de cazuri ale valului 5 al pandemiei vor scădea.

”În luna martie e posibil să putem renunța la mască. Tot din martie e posibil să renunțăm și la certificat. Restricțiile trebuie ridicate gradual”, a precizat ministrul joi seară la Digi24, citat de G4Media.ro

La sfârșitul lunii ianuarie, Rafila anunța că peste 3 săptămâni numărul infectărilor ar putea să scadă, iar din martie vor fi luate măsuri de relaxare.

Joi seară, însă, ministrul a precizat că s-ar putea să mai dureze câteva săptămâni până să ajungem la scăderea numărului de cazuri la nivel național.

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus ministrul Sănătății în 24 ianuarie.

sursa foto: Facebook/Vasile Florin Razvan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu