Închide

Ministrul demisionar al Sănătății: s-a tergiversat rectificarea bugerată iar personalul din centrele de vaccinae n-a mai fost plăti din mai

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 07, 2021 0 87

Ministrul demisionar al Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus în 7 septembrie, într-o conferință de presă, că Sănătatea a ajuns „la fundul sacului”. Personalul medical și registratorii din centrele de vaccinare nu au primit banii pentru munca lor din luna mai, cauza fiind „tergiversarea rectificării bugetare”, arată alepnews.ro.

Ioana Mihăilă a a spus în conferința de presă că lipsa banilor nu este o noutate, dar s-a acutizat în ultimele săptămâni.

„Ceea ce țin să întăresc este că eu am anunțat premierul și membrii Guvernului încă din luna aprilie de riscul ca această situație să apară. Faptul că rectificarea bugetară a fost tergiversată este lucrul care ne-a făcut să ajungem la fundul sacului”, a spus Mihăilă, citată de aceeași sursă.

Întrebată dacă tergiversarea nu a venit cumva pe fondul crizei politice, Mihăilă a răspuns că dacă nu ar mai fi apărut această problemă politică, rectificarea ar fi trecut „atunci când ar fi trebuit să treacă, la începutul lunii august”. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, ar fi fost redus riscul ca lipsa de finanțare să se acutizeze, a arătat Ioana Mihăilă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu