Închide

Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene anunță că a lansat măsuri de 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea mediul de afaceri în ultimele trei luni

Economie by Actual de Cluj - aug. 10, 2022 0 67

Ministerul Investiţiilor şi proiectelor Europene (MIPE) a lansat măsuri de 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea mediul de afaceri în ultimele trei luni, a anunţat ministrul de resort, Marcel Boloş.

Comisia Europeană a anunțat aprobarea schemei de ajutor de stat pentru România în valoare de 358 de milioane de euro pentru susținerea întreprinderilor în contextul pandemiei de COVID-19, precizând că aceasta respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. Prin această măsură sunt sprijinite investițiile destinate capacităților de prestare de servicii și retehnologizării, în vederea refacerii capacității de reziliență, prin Acțiunea 4.1.1. – Programul Operațional Competitivitate.

Executivul european a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a facilita dezvoltarea anumitor activități economice care sunt importante pentru redresarea durabilă a economiei, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (c) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Astfel, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, arată economedia.ro.

„Schema de ajutor de stat pentru una dintre măsurile prin care suntem alături de mediul de afaceri a fost aprobată. Vorbim despre finanțări prin care sprijinim refacerea capacității de reziliență microîntreprinderilor și IMM-urilor, prin realizarea de investiții pentru dezvoltarea capacităților de producție sau prestare de servicii, dar și pentru retehnologizare. În ultimele trei luni am lansat măsuri de 1,5 miliarde de euro pentru sprijinirea mediul de afaceri, care este fără doar și poate coloana vertebrală a economiei românești, iar până în acest moment toate se implementează conform așteptărilor”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare