Închide

Mindfulness-ul, practica secretă a oamenilor de mare succes ajunge la Cluj

ActualitateSocial by Actual de Cluj - aug. 26, 2015 0 765

Indiferent de domeniul în care profesează, persoanele interesate au posibilitatea să descopere, în această perioadă, cum să se folosească de tehnica mindfulness pentru a-și spori productivitatea la serviciu. Asociația clujeană Trinity organizează un retreat precum și o serie de workshop-uri pe această temă, cu un expert din Australia, Ian Peric.

Mindfulness-ul este o tehnică de dezvoltare personală ce induce o stare de atenție conștientă, direcționată către momentul prezent. Beneficiile sale au fost dovedite științific și includ eficacitate, productivitate și concentrare crescute, îmbunătățirea memoriei, reducerea stresului și o stare generală de bine. Metoda a dobândit notorietate printre directorii executivi ai marilor companii, dar și printre celebrități pentru efectele sale. Printre practicanții de renume ai acestei tehnici se numără Oprah Winfrey (CEO, Harpo Productions, Inc.), Kobe Bryant (baschetbalist, Los Angeles Lakers, NBA), Angelina Jolie (actriță, laureată Oscar), Arianna Huffington (președinte și editor-șef, Huffington Post Media Group), Rupert Murdoch (CEO, News Corp) și Bill Ford (executive chairman, Ford Motor Company). ”Cu toții ne dorim ca afacerile noastre să fie sustenabile, productive și inovative, dar în același timp vrem să ducem o viață împlinită, fericită. Starea noastră de bine este un factor cheie al eficacității la locul de muncă, lucru adesea ignorat și dificil de dobândit în vechea paradigmă de business. Din acest motiv, bunăstarea noastră a devenit în ultimii ani un focus major al companiilor și departamentelor de HR din întreaga lume. În noua paradigmă business, întâlnită la Google, Johnson & Johnson, FedEx și alții, bunăstarea este chiar o prioritate de top. Mai mult, nefericirea sau starile negative sunt considerate un semnal de alarmă pe scala de evaluare a riscului în aceste companii,” explică Ian Peric. Toți cei care vor să învețe despre practicile de ultimă oră din cele mai mari companii, pot participa la retreat-ul Trinity din 28 august, cu tema ”Leadership iluminat: Aplicarea Mindfulness în Rezoluția Conflictelor, Schimbarea Paradigmelor și Comunicarea Calitativă la Locul de Muncă.” Ian Peric va mai susține și câteva workshop-uri de o oră și jumătate. Mai multe detalii despre acestea găsiți pe site-ul Trinity: trinitymovement.com.

Despre Ian Peric

Ian Peric este autor, instructor de meditație centrată pe atenția conștientă și consultant cu o experiență vastă în sectorul IT. Se specializează în practici business moderne implementate în companii precum Apple sau Google, ce promovează echilibru și sustenabilitate în mediul corporate. În prezent, Ian oferă consultanță pentru corporații, guvern și persoane fizice pentru a-i ghida către prosperitate și sentimente pozitive de durată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu