Închide

Miere de albine, uleiuri presate la rece, brânzeturi, lavandă, siropuri, prăjituri, dar și cosmetice, într-un târg al producătorilor tradiționali, în centrul Clujului

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 09, 2020 0 288

Miere de albine, uleiuri presate la rece, brânzeturi, lavandă, siropuri, prăjituri, dar și cosmetice, într-un târg al producătorilor tradiționali, în centrul Clujului.

Târgul Produs de Cluj are loc în piața Avram Iancu, timp de trei zile, din 9 în 19 iulie, și reunește 30 de întreprinzători clujeni care vor expune brânzeturi și preparate din carne, miere de albine, uleiuri presate la rece, lavandă, produse cosmetice și de igienă personală, sucuri, siropuri și gemuri naturale, turtă dulce, prăjituri și ciocolată de casă. Aici găsiți însă și costume populare, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie și jucării.

Clujenii vor avea posibilitatea să viziteze târgul de luni până sâmbătă între orele 14 și 18, și duminica între orele 12 și 16. Accesul în târg va fi condiționat de acceptul măsurării temperaturii, purtarea măștilor de protecție și respectarea distanțării sociale. ”Accesul persoanelor cu temperatură peste 37.3 grade Celsius nu va fi permis din rațiuni de siguranță publică. Intrarea și ieșirea din târg vor fi marcate distinct pe toate laturile Pieței Avram Iancu și la fiecare stand vor fi amplasate dozatoare cu soluții pentru dezinfectarea mâinilor”, arată organizatorii.

”Chiar dacă acest eveniment nu va avea formatul care l-a consacrat, fiind redus ca număr de participanți, orar de funcționare și fără a avea spectacole de folclor, considerăm că noi, ca autoritate a administrației publice județene, suntem obligați să dăm o mână de ajutor micilor fermieri și artizanilor, categorii sociale afectate de pandemie, și, respectând cu strictețe regulile necesare pentru limitarea efectelor epidemiei de COVID-19, să oferim clujenilor ocazia de a se bucura de reîntâlnirea cu tradiția”, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu