Închide

Microstagiune la Teatrul Maghiar cu cele mai de succes premiere și spectacol la a 140-a montare

Cultură by Actual de Cluj - nov. 29, 2017 0 321

Microstagiune la Teatrul Maghiar, timp de patru zile, când instituția de cultură din Cluj-Napoca sărbătorește 225 de ani de la înființare.

În programul microstagiunii Teatrului Maghiar din Cluj, între 6 și 10 decembrie, se regăsesc cele mai importante premiere ale stagiunilor anterioare, semnate de regizorii care au marcat dezvoltarea artistică a trupei teatrului și au contribuit la consolidarea ei. Astfel, Showcase-ul va debuta cu spectacolul „Unchiul Vania” de A. P. Cehov, în regia lui Andrei Șerban, producție care se află la a nu mai puțin de-a 140-a reprezentație – și la care, cu toate acestea, biletele au fost deja epuizate.

Din program mai fac parte spectacolele „Victor sau copiii la putere” de Roger Vitrac, regia: Silviu Purcărete, „Aniversarea” de Thomas Vinterberg – Mogens Rukov – Bo Hr. Hansen, regia: Robert Woodruff și câteva dintre premierele stagiunii 2016/2017: „Rosmersholm” de Henrik Ibsen, regia: Andriy Zholdak, „În adâncuri” de Maxim Gorki, regia: Yuri Kordonsky și respectiv „Orbii”, după Maurice Maeterlinck, Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János & Pier Paolo Pasolini, regia: Botond Nagy.

Microstagiunea de la Teatrul Maghiar programează și două lansări de carte: în 7 decembrie, la ora 18, se lansează albumul „Cu teatrul în jurul lumii”, care prezintă, prin intermediul imaginilor din arhiva personală a membrilor trupei și a recenziilor din presa internațională, cele mai importante turnee în străinătate ale Teatrului Maghiar. Sâmbătă 9 decembrie, la ora 18, va avea loc lansarea albumului „O călătorie în lumea lui Gábor Tompa” de Mihaela Marin – o incursiune fotografică în universul artistic al regizorului Gábor Tompa, o prezentare a spectacolelor sale din România și din străinătate, din perioada 2008-2016.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare