Închide

Mesajul unui membru clujean al USR-PLUS, pe buletinul de vot: „Terminați, vă rog frumos, cu autobuzele!”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 27, 2021 0 832

La alegerile interne din cadrul USR PLUS Cluj Napoca a fost reclamat faptul că membrii organizației au primit liste cu indicații de vot, fără să se țină cont de competențele candidaților pretendenți la funcții în structura de conducere a organizației municipale, și că singurul argument valabil care s-a aflat la baza votului a fost cel al „găștii”.

De altfel, pe o rețea de socializare, pe contul unui grup de susținători USR-PLUS, a fost postat buletinul de vot al unuia dintre membrii USR-PLUS, care a ales să-și anuleze votul, semnalând stilul clasic de preluare a puterii politice prin intermediul unor membri obedienți introduși în partid ca masă de manevră:

„Terminați, vă rog, frumos cu Autobuzele! Nu vă bateți joc de șansa acestei organizații de a reforma România!”, este mesajul scris pe buletinul de vot (foto jos), care ar aparține unuia dintre fondatorii organizației USR la Cluj, Elek Levente (membru în Biroul Național al USR-PLUS).

Deși votul s-a închis încă de sâmbătă seara, ora 20.00, rezultatele nu sunt încă publice.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, oamenii din tabăra reprezentantului PLUS, Sergiu Hossu, au câștigat detașat toate funcțiile din conducerea noii organizații municipale a USR PLUS, cu sprijinul votanților care anterior se aflau în barca deputatului Emanuel Ungureanu.

Reamintim că după fuziunea USR și PLUS, la nivelul organizațiilor de partid din țară au loc alegeri pentru desemnarea unor conduceri unice. Disputa se dă între oamenii liderului PLUS, Dacian Cioloș, și cei ai liderului USR, Dan Barna, toate organizațiile din țară fiind disputate între taberele celor doi lideri.

Organizația USR PLUS la Cluj e controlată în mod categoric de tabăra lui Sergiu Hossu – președintele PLUS și susținătorul lui Dacian Cioloș. Ca mențiune, Sergiu Hossu este apropiat și de primarul clujean PNL, Emil Boc, motiv pentru care opoziția pe linia acestuia a lispist cu desăvârșire la Cluj. De altfel, înaintea alegerilor locale din 2020, se specula în ambele partide, PNL și USR PLUS, că în cazul în care liberalii nu vor înregistra un scor majoritar în municipiu, ar urma să se creeze o alianță, urmând ca Hossu să preia funcția de viceprimar.

Cum liberalii au scos un scor bun, Hossu s-a mulțumit cu un post în Cancelaria Premierului Cîțu, iar potrivit surselor Actual de Cluj, pe linie politică el va prelua șefia organizației județene a noii formațiuni USR PLUS (alegerile urmând să aibă loc în 3 iulie).

Între timp, tot din partea PLUS Cluj a candidat pentru președinția organizației municipale, Manuela Petrescu, de profesie IT-ist, cadru didactic la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul UBB Cluj.  Aceasta ar fi câștigat mandatul fără probleme, chiar dacă rezultatele nu au fost făcute încă publice.

sursa foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.