Închide

VIDEO Mesajul primarului dupa Untold și pensionarul riveran de la Cluj Arena care a tras concluzia post festival

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 03, 2015 0 1222

„Niciun act de vandalism sau de distrugere a bunurilor publice: niciun scaun stricat la stadion, nicio bancă distrusă în parc sau vreun spațiu de joacă devastat (cel puțin așa este la ora la care scriu aceste rânduri, imediat dupa David Guetta)!”, scrie primarul Emil Boc la finalul celor patru zile de Untold.

A fost zgomot și gălăgie în oraș. În ultima seară au fost și artificii la finalul reprezentației David Guetta, la 3.00 dimineața. Cu o seară înainte, la show-ul van Buuren, artificiile au bubuit și mai târziu, pe la 4-5 dimineața. A fost deranj în tot Clujul, dar un deranj al Capitalei Europene a Tineretului. O nebunie de care toată lumea a vorbit. Până și comercianții dintr-o piață a orașului pe care niște tineri i-au salutat și cu săru mâna, după ce le-au dat și bună ziua, au fost înțelegători: „Așa suntem toți zilele astea, cu festivalul. Nu vă faceți griji. Dar o să ne revenim săptămâna următoare”.

Pentru tot ce s-a întâmplat în oraș în ultimele patru zile, primarul Emil Boc a ținut să le mulțumească clujenilor pentru răbdare, înțelegere și susținere financiară (10% din bugetul festivalului au fost fonduri publice).

„Paradoxal, cu ocazia Untold au fost mult mai puține sesizări legate de zgomot decât la Zilele Clujului sau la Zilele Culturale Maghiare. Dar asta nu înseamnă că nu sunt conștient de nemulțumirile minorității tăcute care a fost supărată pe zgomot, restricții de circulație sau artificii la ore târzii. Îmi cer scuze pentru acest disconfort provocat și vă mulțumesc sincer pentru înțelegere”, a scris primarul Emil Boc post Untold.

Potrivit primelor bilanțuri ale primei ediții a festivalului, media de festivalieri pe zi în cele patru zile de Untold a fost de 50.000-60.000 de spectatori. Au fost prezenți turiști din Japonia, Coreea de Sud, până în SUA și Canada, din Olanda, Polonia până în Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Cehia, Spania, Mexic sau Braxilia. „Untold a fost cel mai bun ambasador al Clujului din ultimii ani și, de ce nu, al României”, a scris primarul.

Comportamentul festivalierilor a fost și o lecție pentru oraș: „Niciun act de vandalism sau de distrugere a bunurilor publice: niciun scaun stricat la stadion, nicio bancă distrusă în parc sau vreun spațiu de joacă devastat (cel puțin așa este la ora la care scriu aceste rânduri, imediat dupa David Guetta)!”, spune primarul Emil Boc.

Pentru a sintetiza cele patru zile de festival, Boc preferă să citeze un pensionar care locuiește în zona stadionului Cluj Arena. „Locuiesc lângă stadion, nu prea am putut dormi, dar sunt atât de bucuros de bucuria nepoților mei care sunt fericiți că în orașul nostru are loc un asemenea eveniment cum rar poate fi întâlnit ăn lume, sunt vorbele care mi-au fost adresate de un pensionar din zona centrală, în ultima zi a festivalului”, mai afirmă primarul.

„Despre beneficiile economice pentru comunitatea noastră vom mai vorbi, dar cu siguranță, milioane de euro au intrat în economia locală”, a adăugat Boc.


La finalul reprezentației de aseară a artistului David Guetta, festivalierii au fost trarați cu o replică și un mesaj de continuitate pe ecranele scenei: Untold 2016, iar artistul a decretat: „Ne vedem anul viitor”.
La 3 dimineața Guetta s-a retras, însă publicul a rămas minute în șir în așteptarea unui bis. Chiar și după mesajul Untold 2016, cei mai mulți au zăbovit în continuare pe gazonul stadionului Cluj Arena, oarecum triști că nebunia de pe stadion s-a încheiat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare