Închide

Mesaj emoționant al Mitropolitului, la Nicula: „Plânge Maica Domnului pentru că așa de mulți români au emigrat”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 15, 2019 1 1445

„O rugăm pe Maica Domnului să aibă grijă de satele și orașele noastre” – a fost unul dintre gândurile transmise de IPS Andrei în cadrul sfintei liturghii dedicate Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula. Mitropolitul Clujului  a afirmat, în „cuvântul de învățătură” rostit, că prea mulți români au emigrat în ultimii ani, aproape 5 milioane:

”Maica Domnului și pe noi ne admonestează și ne spune: nu îmi place ceea ce faceți voi, nu-mi place să văd atâta vrajbă, atâta neînțelegere între voi oamenii. Plânge Maica Domnului pentru multe și cred că un lucru pentru care plânge este și faptul că așa de mulți dintre românii noștri au emigrat, aproape 5 milioane. La început au mers din motive obiective, că nu aveau de muncă aici, dar apoi s-a creat un curent și credem că prin rugăciunile Maicii Domnului vor veni parte din ei acasă. Maicii Domnului îi sunt motive de supărare și de plâns. Ne întrebăm dacă îi place slaba noastră implicare în slujirea socială, în ocrotirea săracilor, a bolnavilor și bătrânilor, a copiilor orfani sau abandonați. Deschidem, noi, suficiente centre de sprijinire a acestor categorii de oameni marginalizați? O dor toate acestea pe Maica Domnului. Emigrările masive au și urmări, se dezbină multe familii, rămân mulți copii acasă, cu bunicii și rudeniile, și ei suferă pentru că Maica Domnului este pentru familia creștină, pentru nașterea, creșterea și educarea copiilor”, a spus IPS Andrei.

„Ce să facem ca să nu mai fie îndurerată Maica Domnului? E foarte simplu, să ne facem buni, fiecare dintre noi să fim misionari ai Domnului Isus Hristos și Maicii Domnului și să implementăm în lumea aceasta un mod frumos de a trăi. Și atunci lacrimile de pe fața Maicii Domnului se împuținează” a mai spus mitropolitul Clujului.

La slujba de la Mănăstirea Nicula, oficiată astăzi de Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, alături de mitropolitul de Rwanda şi Burundi, IPS Innocentios Byakatonda, au asistat peste 20.000 de pelerini. Credincioşii au înconjurat biserica în genunchi ori s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Credincioşii cred că dacă înconjoară de trei ori biserica şi îşi pun o dorinţă, aceasta se va împlini. Mulţi pelerini au înnoptat în noaptea de miercuri în corturi, sau sub cerul liber, chiar dacă a plouat. Călugării de la mănăstire au pregătit pentru pelerinii care veniți din întreaga ţară, 15.000 de sarmale şi felii de cozonac – potrivit Mediafax. Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, la care vin pelerinii să se roage, a fost pictată de preotul Luca din Iclod, și se spune că în anul 1699 aceasta ar fi lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Scrie un comentariu