Închide

Medicul Octavian Jurma: Un român e ucis de COVID la fiecare 10 minute, probabil numărul se va dubla

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - feb. 11, 2022 3 255

Medicul Octavian Jurma preconizează că, după valul 5 de îmbolnăviri, urmează valul de decese cauzate de COVID. Potrivit acestuia, în această săptămână, un român este ucis de coronavirus la fiecare 10 minute și este de așteptat ca numărul deceselor să se dubleze până la finalul lunii februarie.

„Săptămâna trecută am avut 632 decese și o medie de 90 de decese pe zi. Săptămâna trecută un român a fost ucis de COVID-19 la fiecare 15 minute. În această săptămâna un român este ucis de COVID-19 la fiecare 10 minute. În această săptămâna avem deja o medie de 144 de decese pe zi și până azi 2,593 de români au murit oficial uciși în „mult mai blândul” val 5-Omicron”, a explicat Octavian Jurma., pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorul a estimat că numărul deceselor va crește în următoarele zile.

„Numărul de decese va continuă să crească până la finalul lunii, când vom atinge probabil vârful în jurul a 2,000 de decese săptămânal și 300 de decese pe zi. 8 din fiecare 10 decedați de azi sunt nevaccinati, 8 din fiecare 10 decedați de mâine vor fi tot nevaccinati și tot așa. Vaccinarea în proporție de 80%, mai ales a celor vulnerabili, ar fi salvat cel puțin 20,000 de vieți până acum. Nici nu discut aici de numărul imens de bolnavi cronici cu long-COVID pe care îi lasă în viață”, a mai scris Octavian Jurma pe Facebook.

surs[ foto> Facebook

3 comentarii

  1. Pacat ca promovati impostorul asta ,inafara de faptu ca nu l trage nimeni la raspundere pentru aberatiile pe care le debiteaza zilnic,deoarece se pare ca alta meserie n are,omu copiaza grafice si articole din presa internationale pe care le da drept creatii proprii

Scrie un comentariu