Închide

Medicul care a demisionat la Cluj după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus, după două decenii de muncă: ”99% sunt sigur că a fost în spital”

Sănătate by Actual de Cluj - dec. 08, 2020 0 760

Medicul care s-a îmbolnăvit de coronavirus în spital, la Cluj, care a acuzat nereguli și care a demisionat în urmă cu câteva zile din funcție după două decenii, a acceptat să vorbească cu Actual de Cluj.

Medicul Lehel Csergo s-a îmbolnăvit de coronavirus și acum e în izolare, spune că a contractat boala în spital dar că i s-au oferit suficiente echipamente de protecție. ”Nu pot acuza că nu am avut echipament de protecție, s-a asigurat. Dar poate fiind mulți bolnavi și nefiind pregătiți pentru așa ceva, m-am infectat. 99% sunt sigur că a fost în spital. Nu am fost nici la prieteni, nici la vecini, am purtat mască, șansa să mă fi îmbolnăvit în altă parte e aproape zero. Acum sunt încă în izolare la domiciliu dar am scăpat ușor, a fost o formă ușoară, febră și dureri musculare, n-a fost ceva grav. Dar nu știi în ce direcție merge boala, ai emoții. am stat acasă, m-am tratat și am scăpat”, spune el.

Csergo a demisionat în 2 decembrie și a acuzat public nereguli în spital, după două decenii de muncă, dar acum, când i s-a solicitat insistent să vină cu câteva precizări și clarificări privind acuzele aduse, spune că nu vrea să dea mai multe informații și că preferă ca scandalul să se stingă.

Menționăm, sunt rare situațiile în care medicii ies public cu acuze privind sistemul medical, în special în criza sanitară cauzată de coronavirus.

L-am sunat pe managerul Adrian Antal pentru clarificări privind situația din spital, dar acesta, după ce a aflat că suntem de la presă, a închis telefonul și nu a mai răspuns la apeluri.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, spune pentru actualdecluj.ro că a cerut o poziție de la conducerea spitalului, ieri, pe care așteaptă să o primească azi. ”Am cerut să facă o analiză a situației și să o prezinte. Acolo și-a dat demisia un coleg și să văd care e problema. De asta e echipă managerială”, spune el.

Revenim cu informații

 Citește mai jos care sunt acuzele:

Scandal într-un spital din Cluj, trei medici au demisionat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu