Închide

Medicii clujeni din Suceava, negativi la testele Covid19, după ce un coleg s-a infectat în spitalul-focar. Clujul trimite la Suceava alți 20 de medici și asistente săptămâna viitoare

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - apr. 12, 2020 0 515

Un medic militar din Cluj, specialist ATI, s-a infectat la Suceava în spital, unde a fost detașat. Bărbatul are 34 de ani și a fost trimis înapoi la Cluj, unde este internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

La Suceava au fost trimiși din Cluj 10 medici și 10 asistente pentru a lucra în spitalul Județean, unde este focar de Sars-Cov2.  Potrivit putătorului de cuvânt al Spitalului Militar din Cluj, toți ceilalți colegi clujeni ai medicului infectat au fost testați și toate testele au ieșit negative.

„El este internat deja la Cluj. Ceilalți au fost testați și testele sunt negative”, a spus pentru actualdecluj.ro Emilia Sima, purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar din Cluj.

Un nou lot de medici și asistente din Cluj va pleca săptămâna viitoare la Suceava. Este vorba de un sistem rotativ. „Cei care sunt acolo se vor întoarce la Cluj și vor sta două săptămâni, timp în care vor ajunge alți 20 la Suceava, 10 medici și 10 asistente.Se merge prin rotație”, a adăugat Emilia Sima.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.