Închide

Mascații au descins în casele unor clujeni suspectați de celebra escrocherie cu mașini de cusut. Care era metoda de lucru

Actualitate by Actual de Cluj - mai 14, 2014 0 228

Casele mai multor clujeni bănuiți că ar fi pus la punct o escrocherie folosind celebra metodă a mașinilor de cusut au fost percheziționate în această dimineață de polițiști.

Acțiunea e de amploare: e vorba în total de zece percheziții în județele Cluj și Alba, desfășurate de polițiștii  din Prahova, cu ajutorul colegilor din Cluj și Alba. Perchezițiile au avut loc la casele unor persoane bănuite de comiterea de înșelăciuni cu mașini de cusut Singer. La activități au participat și luptători ai Serviciilor pentru Acțiuni Speciale de la IPJ Prahova, Cluj și Alba.

În urma acestor perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bunuri (mașini de cusut telefoane, cartele SIM, tablete), susceptibile a proveni din comiterea faptelor, iar șapte persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri. Polițiștii spun că rețeaua ar fi acționat între decembrie 2013 și mai 2014 și au cauzat un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. Rețeta înșelăciunii e veche și patentată de duzini de escroci: aceștia publică anunțuri, în special în ziarele de mică publicitate, dar tipăresc și afișe pe care le lipesc pe stâlpi, prin care anunță că sunt dispuși să cumpere mașini de cusut Singer vechi, pentru colecționari. Posesorii acestora care sună la numărul afișat sunt informați că mașinile de cusut vin în perechi și vor fi cumpărate doar așa – și că, întâmplător, cumpărătorul știe un alt proprietar. Credulii cumpără a doua mașină de cusut și, când să le vândă pe ambele, află că au fost înșelați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu