Închide

Marș la Turda pentru sterilizarea maidanezilor

Din județ by Actual de Cluj - oct. 21, 2017 0 339

Reacție civică la Turda pentru sprijinul cauzei câinilor fără stăpân. Joi, 19 octombrie, circa 50 de persoane au participat la un marș destinat sensibilizării opiniei publice și a autorităților turdene, în vederea sprijinirii, de către acestea, a aplicării legii ce prevede obligativitatea sterilizării câinilor de rasă comună, cu sau fără stăpân.

La acțiunea organizată de asociația ”Amicii noștri” din Turda au luat parte și membri ai asociației ”Amicii Dog Rescue” din Marea Britanie, organizație-soră cu ONG-ul turdean, reprezentată de Ann Pursey.

Președintele asociației ”Amicii noștri” profesoara Fodor Dora, a explicat că scopul acțiunii, denumită ”Marșul demnității” constă în sensibilizarea autorităților publice din Turda, în vederea obținerii de sprijin din partea acestora, pentru aplicarea prevederilor Legii 258, din 2013. ”Doar sterilizarea câinilor de rasă comună, cu și fără stăpân, poate contribui la reducerea numărului câinilor comunitari. Reproducerea necontrolată a câinilor din gospodăriile populației și abandonul puilor în spațiul public reprezintă cauzele înmulțirii câinilor pe străzil orașelor. Eutanasierea câinilor comunitari nu elimină cauza și doar efectul” a precizat Fodor Dora, pentru actualitateadearieș.ro.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu