Închide

Mai multe avioane deviate și curse anulate la Cluj, duminică seara, din pricina ploii și a vântului puternic

ActualitateTop News by Actual de Cluj - sept. 25, 2023 0 257

Aversele torențiale dar și vântul puternic au creat mari blocaje pe aeroportul din Cluj Napoca, duminică seara, mai multe aeronava fiind deviate spre aeroporturile din Sibiu și București.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat la Digi24 că din pricina unui vânt lateral extrem de puternic, combinat și cu ploile abundente și pista inundată, au fost afectate cursele aeriene din intervalul 19:00 – 22.00. Două zboruri au fost complet anulate, cel de Viena și Paris, iar avioanele care urmau să ajungă la Cluj au fost trimise spre Sibiu sau București.

„Din cauza condițiilor de vânt și a pistei umede avioanele nici n-au putut ateriza, nici decola. Două curse spre Paris și Viena au fost anulate, iar avioanele care urmau să aterizeze la Cluj au fost direcționate spre Sibiu și București”, a comentat David Ciceo, subliniind că în prezent traficul aerian a fost reluat, însă cursele înregistrează întârzieri serioase.

Directorul aeroportului clujean a mai adăugat că este o situație care se întâmplă poate o dată la cinci ani. ”Nu se întâmplă în fiecare zi să nu poată ateriza avioanele. Acum a fost un vânt puternic lateral, de 14 noduri, deci o situație extremă”, a comentat Ciceo.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu