Închide

Mai multe autobuze pe rutele de transport public, în Florești. Primăria vrea să convingă floreștenii să aleagă autobuzul în locul mașinilor personale

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 17, 2022 0 52

„Vor fi introduse încă trei curse suplimentare pe rutele din Florești, începând de luni 21 noiembrie, în funcție de necesitățile comunicate de pe traseu”, a anunțat primarul din Florești, Bogdan Pivariu. Măsura este menită să încurajeze floreștenii să utilizeze mijloacele de transport în comun în detrimentul mașinilor persoanele și astfel, să se reducă și ceea ce va putea reduce timpii în care mijloacele de transport public parcurg traseele, la orele cele mai importante.
„După cele mai recente discuții purtate cu reprezentanții Companiei de Transport Public, vor fi introduse încă trei curse suplimentare pe rutele din Florești, începând de luni 21 noiembrie, în funcție de necesitățile comunicate de pe traseu. La începutul lunii octombrie, pe linia M21 s-au suplimentat un număr de 4 autobuze cu plecare din zona fostei ferme de pui de pe str. Cetății. Evoluția timpilor de parcugere a traseelor a fost monitorizată în întreaga zonă metropolitană în relația cu intrările în municipiu la orele de vârf. Decizia de suplimentare, din nou, a mijloacelor de transport public face parte din măsurile luate în incercarea de a eficientiza transportul public și pentru reducerea timpilor necesari deplasărilor. Înțeleg provocările legate de traficul rutier, vremea nefavorabilă, când cu toții trebuie să ajungem la timp la destinație. Cred de asemenea, că putem încerca, obiectiv, să alegem deplasarea mai mult cu mijloacele de transport în comun și mai puțin cu autoturismul personal și cred că în acest mod putem vedea îmbunătățiri”, a atras atenția primarul din Florești, Bogdan Pivariu.
Floreștenii au cerut suplimentarea curselor de pe rutelor de transport în comun lunile trecute, invocând aglomerația din mijloacele de transport în comun.
Măsuri de acest fel s-au mai anunțat la începutul lunii septembrie, după ce locuitorii din Florești au semnalat aceeași situație, „că stau ca sardinele în autobuze”, mai ales în condițiile în care autobuzele stau în trafic minute bune, chiar ore.
sursă foto: stiridecluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare