Închide

Magazinele Praktiker, cumpărate de britanici

EconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - aug. 03, 2017 0 1259

Cumpărătorii interesaţi să îşi achiziţioneze produse de casă în această perioadă de la Praktiker au avut surpriza să constate că unitatea din Floreşti nu prea mai are marfă: se schimbă proprietarul, au aflat clienţii. În urmă cu câteva ore a venit şi vestea oficială: retailerul britanic Kingfisher, care deţine magazinele Brico Depot, a cumpărat reţeaua de 27 de magazine Praktiker de la omul de afaceri turc Omer Susli.

Prin această mutare, britanicii care deţin şi magazinele Brico Depot şi-au consolidat poziţia secundă în piaţa de bricolaj, estimată la circa 2,5 – 3 miliarde de euro, scrie ZF.ro. Ştirea integrală AICI
Brico Depot are 15 magazine şi în jur de 900 de angajaţi în România.

Tranzacţia va permite companiei să îşi extindă cota de piaţă într-un domeniu aflat în creştere în România – piaţa de bricolaj şi amenajări interioare, a declarat Adela Smeu, CEO Brico Depot România, potrivit Business Review.

Pe piaţa de bricolaj operează deja la Cluj două unităţi Leroy Merlin (preluate de la BauMax), Dedeman sau Ambient. De asemenea, retailerul german de materiale de construcţii şi grădinărit Hornbach, prezent pe piaţa locală din 2007, a anunţat că are în plan să deschidă cel puţin alte trei magazine: la la Cluj, Iaşi şi Constanţa.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu