Închide

MAE: Încă un ostatic cu cetățenie română și israeliană a murit în captivitate, în Fâșia Gaza

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - dec. 22, 2023 0 171

Încă un ostatic cu cetățenie română și israeliană a murit în captivitate, în Fâșia Gaza, anunță Ministerul Român de Externe. Este vorba despre o tânără de 27 de ani, studentă la Arte care făcea lucrări de artă stradală sub numele Pink.

“Decesul tinerei artiste de 27 de ani Inbar Haiman, Pink, ucisă de teroriştii Hamas, m-a întristat profund. Sunt alături de familia şi prietenii săi şi le transmit întreaga compasiune. România rămâne alături de comunitatea internaţională şi susţine eforturile Statului Israel de eliberare a tuturor ostaticilor răpiţi de teroriştii Hamas. Negocierile pentru soluţionarea conflictelor este soluţia viabilă pentru restabilirea păcii şi securităţii în regiune, mesaj reiterat în dialogul avut săptămâna aceasta cu Moshe Arbel, ministrul de Interne al Israelului, şi cu membri ai familiilor unor cetăţeni israelieni de origine română ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza”, a transmis duminică Ciolacu, într-o postare pe Facebook

În prezent, o persoană ce are și cetățenie română mai este ostatică în Fâșie. Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare