Închide

Ludovic Orban, despre implicarea lui Klaus Iohannis în „lovitura de partid” / Cîțu, impus la șefia PNL „prin cele cele mai grave încălcări ale normelor democratice”: „Nu înțelege că a fost un pion pe tabla de șah și nicidecum regina”

ActualitatePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - sept. 27, 2021 0 359

Ludovic Orban a lansat luni o serie de atacuri dure, afirmând că ”Puterea de Stat a fost folosită pentru intimidarea membrilor PNL”, la Congresul din 25 septembrie. Orban a anunțat încă de sâmbătă seară, după Congres, că nu mai are nici un parteneriat cu șeful Statului, președintele Klaus Iohannis, pe care-l acuză astăzi de „cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic”.

Ludovic Orban consideră drept „lovitură de partid”, Congresul din 25 septrmebrie, și arată că serviciile secrete au fost implicate împreună cu Iohannis în preluarea puterii în PNL, prin mecanisme desprinse parcă din apanajul regimurilor totalitare:

Cele mai importante declarațiile ale lui Ludovic Orban:

 • -Sâmbătă și duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice într-un partid politic. După o campanie în care racolarea s-a făcut cu răcanul, în care s-au dat afară zeci de susținători ai mei de către echipa lui Cîțu, o campanie caracterizată prin presiuni, amenințări, utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, au fost utilizate promisiuni de bani publici, în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât de PSD, totul a culminat cu un așa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental: dreptul de a alege liber.
 • -Mecanismele de control sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniștri, primari, cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot – e fără precedent în democrație. Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva dmeocrației și uneltele lor jalnice din interiorul și afara partidului și-au bătut joc de istorica glorioasă a PNL și au coborât PNL la cele mai joase cote de popularitate, distrugând aproape imaginea publică a PNL.
 • -Multă lume se întreabă ce voi face. Rămân același om. Nu pot fi înfrânt. Și dacă nu mai sunt președinte al PNL, voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu și mai multă energie și hotărâre.
 • -Democrația este fundamentală pentru evoluția societății românești. Despre ce democrație mai puteam vorbi dacă metodele de la congres ar fi fost folosite la alegeri de către cei care au confiscat vremelnic pârghiile de putere din PNL. Dacă au făcut-o pentru a lua puterea în PNL, nu cumva o vor face și în ansamblul societății românești? Nu cumva ei sunt un pericol pentru democrația românească, dacă au fost în stare să își umilească colegi cu care au fost în campanii, dacă au fost în stare să-și amenințe prietenii, camarazii?
 • -Nu sunt înfrânt. Sunt pe câmpul de luptă și voi continua să lupt pentru libertate, democrație, pentru visul frumos pe care îl am despre România. Rămân același om care iubește țara, liberalismul, care acționează în conformitate cu tradiția PNL.
 • -Nu este Cîțu în poziția să-mi ceară mie explicații. Ați văzut cu ochii dvs cum la acest congres președintele României a încălcat Constituția.
 • -Florin Cîțu nu înțelege un lucru, chiar dacă a ajuns cum a ajuns președinte. Dacă aș fi în locul lui, mi-ar fi rușine să ajung președinte PNL așa cum a ajuns el. Cîțu nu înțelege un lucru, că nu va mai fi prim ministru. Sau dacă va fi prim ministru, va fi din mila PSD. Asta înseamnă să-ți bați joc de toți simpatizanții PNL
 • -A devenit pentru un număr uriaș de cetățeni persona non grata. Eu nu voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului. Dacă cineva vrea să facă cadou funcția de președinte al Camerei către PSD, acela nu sunt eu.
 • -Toți cei care au gândit aceste mecanisme absolut diabolice de a silui voința reală a oamenilor și de a-și bate joc efectiv de ceea ce crede marea majoritate a românilor….Instrumentele de control utilizate, modul cum s-a derulat campania, seamănă mai degrabă cu comunizarea României orchestrată sub bagheta lui Vâjinschi, decât cu normele democratice.
 • -Întrebat dacă va ataca în instanță rezultatul Congresului: „Mă vedeți pe mine ducându-mă în instanță”?
 • – Cîțu nu înțelege că a fost un pion pe tabla de șah și nicidecum regina. Președintele României a spus clar că îl susține pe Florin Cîțu, faptul că și-au construit campania pe ideea că e ordin de zi pe unitate de la Cotroceni să iasă Cîțu, eu nu l-am crezut. Am avut informații de la membrii care spuneau cum fac campanie diferiți președinți. Dar lucrurile s-au clarificat odată cu prezența președintelui Iohannis la congres, mesajul său în sprijinul lui Cîțu a fost fără echivoc.
 • -Mie, care port o răspundere foarte mare pentru alegerea lui Iohannis ca președinte al României, mi-e un pic cam mult să vorbesc despre suspendarea președintelui.
 • -Întrebat despre presupusa implicare a serviciilor secrete în PNL: Comisia de control a SRI ar trebui să cerceteze acest subiect
 • -S-a confirmat în ultimii 30 de ani că serviciile s-au amestecat unde nu aveau dreptul: mass-media, presă, partide. Mă întreb dacă CNSAS nu ar trebui să se ocupe mai degrabă de colaboratorii serviciilor de astăzi, în loc de colaboratorii Securității.

Sursa: g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu