Închide

Loc de joacă smart pentru copii în locul unei centrale termice situată în cel mai mare cartier din Cluj, Mănăștur

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 24, 2022 4 457

O centrală termică din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, urmează să fie demolată iar în locul său va fi amenajat un părculeț smart pentru copiii din cartier dar și a unei zone de fitness în aer liber și a uneia de relaxare și socializare. Primăria a lansat o licitație de peste 1,9 milioane lei în acest sens. Ofertele se pot depune până în 29 mai. După alegerea constructorului, acest părculeț urmează să fie gata în 9 luni (din care 3 luni vor dura lucrările de demolare parțială a centralei termice).

 

Noua zonă de joacă din cartier va fi amenajată în locul Centralei CT19 din cartierul Mănăștur, situată în zona Primăverii nr.4 – Grigore Alexandrescu nr.2, pe o suprafață de 950 mp. O parte din construcție va fi păstrată, având în vedere că este parte a unui punct trafo din zonă.

După demolarea fostei centrale, urmează să se creeze un parc de joacă pentru copii, o zonă destinată fitness-ului în aer liber, alei, o zonă minerală cu bănci. Urmează să se planteze 25 copaci, gard viu și gazon. De asemenea va fi instalat un sistem de irigație pentru noul loc de joacă. Iluminatul și coșurile de gunoi vor fi inteligente iar aparatele de fitness vor putea fi utilizate și de persoanele cu dizabilități.

Licitația pentru amenajarea noului părculeț a fost lansată luna aceasta. Data de depunere a ofertelor este 26 mai. Contractul este estimat la peste 1,9 milioane lei și un termen de execuție de 9 luni (din care 3 luni destinate demolării centralei termice). Criteriul de adjudecare este prețul cel mai scăzut. Pentru aparatele de joacă Primăria cere o garanție de 3 ani.  Ofertantul va face dovada ca a executat în ultimii 5 ani lucrări similare celor propuse a fi achiziționate (amenajare de spații verzi/ zone recreere/ parcuri/ zone de agrement) în valoare cumulată de minim  1.400.000 lei fără TVA din maxim 3 contracte.

Oficialii Primăriei au anunțat încă din 2020 că respectivul punct termic de la nr. 19 din cartierul Mănăștur a rămas fără obiect de activitate după ce toate apartamentele din zonă s-au debranșat de la sistemul centralizat de termoficare. Inițial, municipalitatea voia să folosească clădirea pentru o altă destinație, însă a constatat că o zonă verde este mult mai utilă oamenilor din cartier, fiind vorba despre o stradă cu foarte mulți locuitori.

 

(sursă: caiet de sarcini SEAP)

 

4 comentarii

  1. În 10 septembrie 2020, Primăria Cluj-Napoca a adoptat un proiect prin care s-a hotărât demolarea centralei termice, despre care se face vorbire în articolul de mai sus. Timpul trece … şi nu se face nimic. Concluzia: poveşti multe, fapte puţine.

Scrie un comentariu

Articole similare