Închide

Linia electrică dintre Porțile de Fier și Reșița prin Anina, de zeci de milioane de euro, a fost finalizată, din asocierea constructoare face parte și o firmă din Cluj, e cel mai complex proiect de linie din ultimii 30 de ani în România

Economie by Actual de Cluj - mart. 01, 2024 0 198

Linia electrică dintre Porțile de Fier și Reșița prin Anina, de zeci de milioane de euro, a fost finalizată, din asocierea constructoare face parte și o firmă din Cluj.

E vorba de linia electrică aeriană de 400 kV Porţile de Fier – Anina – Reşiţa, care ieri a trecut proba energizării. Investiția s-a ridicat la 150 de milioane de lei, adică peste 30 de milioane de euro, lucrările fiind realizate de asocierea Electromontaj SA București – Romelectro SA, cu subcontractanții Emfor Montaj SA București, Electromontaj SA Sibiu și Electromontaj SA Cluj. Energizarea liniei nou construite marchează încheierea lucrărilor de execuţie, prin probarea funcţionării tehnice a instalaţiei electrice. Linia Electrică Aeriană 400 kV Porţile de Fier – (Anina) – Reşiţa este cel mai complex, din punct de vedere tehnic, şi dificil proiect de linie realizat de în România în ultimii 30 ani, precizează Transelectrica, Traseul acesteia traversând în cea mai mare parte zone muntoase, cu teren accidentat şi greu accesibil. Linia Electrica Aeriană 400 kV Porţile de Fier – (Anina) – Reşiţa va fi pusă în funcţiune din punct de vedere operaţional o dată cu finalizarea lucrărilor de construire a staţiei de 400 kV din Reşiţa, estimată pentru a doua jumătate a acestui an.

Noua linie electrică aeriană dintre Porţile de Fier  și Reşiţa are o lungime totală de 117 kilometri şi este alcătuită din două tronsoane: o construcţie nouă cu 259 de stâlpi între Porţile de Fier și Anina, cu o lungime de 81,1 kilometri, şi modernizarea unei linii existente de 142 de stâlpi între Anina și Reşiţa, în lungime de 36 de kilometri.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu