Închide

Liderii PSD Cluj îi cer public lui Emil Boc să întoarcă decizia conducerii Liceului Șincai de a închide ciclul primar: „Este o prostie”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 20, 2024 1 557

Decizia luată la nivelul conducerii Liceului Gheorghe Șincai din Cluj de a desființa ciclul primar începând cu anul școlar următor va fi un precedent periculos în Cluj având în vedere că mai toate liceele din centrul orașului sunt supraaglomerate și sătule să țină ore de după-amiaza din lipsă de spații, susțin liderii PSD Cluj.

Într-o conferință de presă, Alexandru Cordoș, consilier județean și secretar executiv PSD Cluj a declarat că îi cere public primarului Emil Boc, alături de colegi, dar și Inspectoratului Școlar Județean să anuleze decizia luată de conducerea de la Liceul Gheorghe Șincai.

„Îi cerem primarului Emil Boc și conducerii Inspectoratului Școlar Județean să anuleze acea hotărâre luată în cazul ciclului primar de la Liceul Gheorghe Șincai care este la limita legii având în vedere că este luată de un  director demisionar. Îi cerem acest lucru deoarce decizia este o  prostie astăzi să pui pe drumuri 600 de elevi. Vin și ne spun că nu vor fi afectați cei care sunt astăzi. Bun, ieri la întâlnirea cu profesorii au spus și alte licee din centrul Clujului, „Racoviță”, „Avram Iancu”, dacă avem acest precenent și noi vom renunța. Și noi suntem supraaglomerați, nici noi nu mai vrem să facem ore de după-amiaza. Cred că trebuie găsite alte soluții nu pur și simplu de a accepta o astfel de decizie”, a atras atenția Alexandru Cordoș într-o conferință de presă.

Ioan Oleleu, prezent la conferința de presă, a ținut să spună și el că sora sa e absolventă a Liceului Șincai și că, chiar dacă este primar de o gramadă de ani la Cluj, Emil Boc nu are o strategie la capitolul școli în funcție de dezvoltarea municipiului.

„Avem o problemă reală pe care Boc nu vrea să o vadă. E vorba de o strategie pentru construcția de școli în funcție de dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca. Astăzi e un fenomen, cel al flotantelor. Oamenii sunt puși în situația de a fi obligați să își facă  flotant pentru a-și duce copiii la școli bune. Ar trebui ca preocupările să fie în direcția de a crește nivelul de învătământ la nivelul întregului județ. În plus, trebuie analizat foarte clar situația școlilor din centrul Clujului. Sunt ele destinate doar copiilor de pe străzile arondate din centru sau sunt destinate tututor școlarilor clujeni care doresc să învețe aici”, a atras atenția și Ioan Oleleu, prezent la respectiva conferință arătându-se revoltat de ceea ce s-a întâmplat la ședința Consiliului Local din 18 noiembrie.

„Este, în continuare, o lipsă de viziune deși s-au făcut investiții foarte mari în școlile din municipiu”, a spus și consilierul județean Remus Lăpușan.

Din lipsă de spații, printr-o decizie a Consiliului Profesoral de la finalul lunii octombrie, Colegiul  Național “Gh. Șincai” din Cluj a decis să renunțe la ciclul primar, începând din noul an școlar. Învățătoare din cadrul liceului dar și părinți au venit în fața noului Consiliu Local, întrunit în prima ședință din 18 noiembrie, să protesteze și să ceară o soluție, mai ales că decizia a fost luată deoarece școala nu are spații suficiente. În primă fază, primarul Emil Boc le-a cerut să renunțe la argumentele sentimentale deoarece nu funcționează în cazul său și, pe scurt, le-a cerut să își vadă de treabă deoarece nu sunt afectați. În cazul cadrelor didactice, le-a asigurat că vor fi soluții și vor lucra în continuare în Cluj-Napoca, pe măsură ce vor rămâne fără clase. Mai ales că Primăria are proiecte de școli noi în Bună Ziua sau Borhanci.

 

Detalii:

Un liceu de renume din centrul Clujului a decis să renunțe la ciclul primar din lipsă de spații/Părinții și învățătoarele i-au cerut lui Emil Boc o soluție/ Primarul i-a trimis la școlile de cartier

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare