Închide

Licitația 5G. Orange, RCS & RDS și Vodafone au depus candidaturi. Telekom nu participă

Economie by Actual de Cluj - oct. 28, 2022 0 92

Orange, RCS & RDS și Vodafone sunt companiile de telecomunicații din România care au depus candidaturi la licitația 5G, anunță Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Telekom Romania Mobile, care îi are în spate pe giganţii Deutsche Telekom (Germania) şi OTE (Grecia), nu participă, așadar, la competiţie, deoarece nu și-a depus dosarul de candidatură. Statul speră să obțină aproape 700 milioane de euro din această licitație.

Comisia de licitație va analiza documentele de calificare și va anunța până cel târziu la 4 noiembrie 2022 care sunt operatorii care vor participa la licitația lansată de Autoritate în data de 19 septembrie 2022, mai arată ANCOM.

Dosarul de candidatură depus de fiecare operator conține documente de prezentare a situației candidatului, din care să rezulte, printre altele, îndeplinirea obligațiilor exigibile de plata la bugetul de stat, bugetele asigurărilor sociale și fondurilor speciale, dar și faptul că respectivul candidat întrunește condițiile de participare: poate dovedi o cifră de afaceri pe ultimul an de minimum 10 milioane euro (echivalentul în lei) sau un capital social subscris și vărsat de minimum 1 milion de euro (echivalentul în lei), că nu este în stare de insolvență ori lichidare, că afacerile nu îi sunt administrate de un judecător-sindic, că activitățile sale comerciale nu sunt suspendate etc. De asemenea, dosarul de candidatura trebuie să conțină și oferta inițială care indică numărul de blocuri pe care candidatul dorește să le achiziționeze în fiecare dintre categoriile de spectru disponibile, arată economedia.ro.

Licitația 5G se organizează pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu