Închide

Libertatea: Compania de Apă din Cluj își cumpără pe bani publici premii de vanitate de la organizații obscure internaționale

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 14, 2021 0 426

Zeci de companii publice și private, profesori universitari, manageri de spitale, directori de școală sau oameni de afaceri din România au primit, de-a lungul anilor, distincții și premii din partea unor organizații cu titluri pompoase, care și-au făcut un model de business din a oferi astfel de premii contra unor sume de bani. În unele cazuri, acestea sunt plătite cu bani publici, după cum a descoperit cotidianul Libertatea. PUblicația arată cine a căzut în capcana acestor premii de vanitate, în mai multe episoade.
Astăzi, Compania de Apă ”Someș”, din Cluj.
Pe 15 decembrie 2020, Compania de Apă Someș, operatorul regional de alimentare cu apă și colectare-epurare ape uzate în județele Cluj și Sălaj, a primit „Premiul European pentru Calitate” de la o organizație numită Adunarea Afacerilor din Europa – Europe Business Assembly (EBA) în cadrul unei ceremonii online ținute pe Zoom. Același „Premiu European pentru Calitate” a fost primit, la aceeași ceremonie, de către un spa din Arabia Saudită, o clinică de tratamente stomatologice din Brazilia, o firmă care vinde lenjerii de pat din India sau o companie din Peru care organizează drumeții montane.

Compania de Apă Someș, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a comunicat către Libertatea sumele plătite pentru aceste premii. A menționat că „sumele plătite nu au reprezentat costul premiilor, ci, în principal, costurile de promovare legate de obținerea premiilor”, dar și costurile pentru cazare și masă.

Citește întreaga investigație pe site-ul publicației

Nici un comentariu

Scrie un comentariu