Închide

Legătura Clujului la Autostrada Transilvania : Guvernul aprobă exproprieri pentru Drumul Expres dintre A 3 și DN 1 prin Tureni

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 18, 2022 0 812

Guvernul aprobă în ședința de luni, exproprierile necesare pentru proiectul Drumului Expres Cluj Napoca-Autostrada Transilvania, o șosea cu o lungime de aprox. 5 kilometri care va permite legătura mai rapidă cu Autostrada A 3, potrivit anunțului Executivului. Șoferii care vor să intre în Cluj Napoca din Autostrada Transilvania pot folosi doar nodurile de la Turda și Gilău, dar parcurg o distanță destul de mare pe DN 1 prin Feleacu și Florești, ambele rute foarte aglomerate, iar Drumul Expres prin Tureni va facilita accesul. Investiția este estimată la aprox. 660 de milioane lei cu o durată de execuție de 18 luni. Dacă Guvernul nu face exproprierile până la sfârșitul anului, despăgubirile către proprietari se acordă conform grilelor notariale din 2023, arată economedia.ro.

Pentru Drumul Expres Cluj Napoca-Autostrada Transilvania, parte a ,,Someș Expres”, Guvernul va aproba luni, exproprierea a 655 de imobile cu o suprafață de 750 000 mp. Valoarea despăgubirilor este de 1,6 milioane lei :

,,Drumul Expres va asigura legătura dintre 2 căi principale de transport: autostrada A3 (Turda) și drumul național european DN1/E81 în zona localităţii Tureni, degrevând traficul greu şi de tranzit din Municipiul Turda, scurtând timpii de parcurs între zona metropolitană Cluj și Autostrăzile A10 Turda – Sebeş și A3 Transilvania, contribuind
la reducerea emisiilor de noxe din mediul urban al municipiului Turda care este traversat în prezent de DN1 şi DN 15.

Drumul expres care va face legătura între Autostrada Transilvania și Tureni (DN 1) va avea o lungime de 5 kilometri, iar costul estimat este de 663 de milioane de lei cu o durată de construire de 18 luni. Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens. Sunt prevăzute 7 poduri și viaducte din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Lungimea totală a bretelelor la nodul cu autostrada A3 este de 5,025 km.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare